• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

27. Vergi Haftası Kutlamaları

27. Vergi Haftası Kutlamaları
22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Defterdar Osman Koçaş beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay...

22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri çerçevesinde Defterdar Osman Koçaş beraberinde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen, Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Hüseyin Eken ve Defterdarlık personeli ile birlikte Vali Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette açıklamalarda bulunan Defterdar Osman Koçaş, "Vergi Haftası ile vergiyi toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi, farkındalık oluşturulması, kesimlere benimsetirken adil ve dengeli bir vergi bilincinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Bilindiği üzere vergilendirmede bir yıl geriden gidiyoruz fakat 2015 yılı rekortmenlerimiz henüz belli değil. 2014 yılı Kurumlar Vergisinde KARDEMİR A.Ş. birinci olurken, Mescier ikinci, Namal Tic. Ltd. Şti. üçüncü sırayı elde etmiştir. Vergi haftası münasebetiyle hafta boyunca çeşitli etkinliklerimiz olacak"dedi.

Verginin bir devletin en önemli kaynağı olduğunu ifade eden Vali Orhan Alimoğlu ise, "Bir millet için devlet lazım, çünkü başta devlet olmadığı zaman milletin düzeni olmaz. Devlet için para, para için Defterdar lazım, Defterdar için mükellef lazım, çalışıp kazanan lazım. Vergi verirken gönüllü olmalı, çünkü insan devlet sayesinde kazanır, devlet düzeni ve hizmetleri olmazsa kazanamazsınız. Yani aslında borcumuzu ödüyoruz demek, böyle anlamak lazım. Adaletli bir vergilendirmede insan borcunu öder. Biz adaletli, insaflı isteyince de zaten mükellefimiz bizden kaçmaz. İnşallah ahenk ve uyum içinde hizmetimizi, faaliyetimizi devam ettiririz. Ben bu münasebetle rekortmenlerimizi, çalışıp kazanan vergisini de verecek arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Vergi haftamızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim