• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

'27 Nisan e-muhtırası' soruşturmasında Genelkurmay'dan bilgi istendi

'27 Nisan e-muhtırası' soruşturmasında Genelkurmay'dan bilgi istendi
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "27 Nisan e-muhtırası"na ilişkin soruşturma kapsamında Genelkurmay Başkanlığına, 27 Nisan 2007 öncesinde "e-muhtıra" ile ilgili toplantı yapılıp yapılmadığını sordu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "27 Nisan e-muhtırası"na ilişkin soruşturma kapsamında Genelkurmay Başkanlığına, 27 Nisan 2007 öncesinde "e-muhtıra" ile ilgili toplantı yapılıp yapılmadığını sordu, yapıldıysa tutanakların gönderilmesini istedi.

Edinilen bilgiye göre, TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu raporunu bir süre önce "27 Nisan e-muhtıra" soruşturma dosyasına ekleyen Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Selda Binboğa Kurtuluş, rapordaki bilgiler üzerine Genelkurmay Başkanlığına müzekkere yazdı.

Kurtuluş, müzekkerede, dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, 12 Nisan 2007'de düzenlediği ve "Hem vatandaş hem de TSK'nın bir personeli olarak, Cumhuriyetin temel değerlerine sözde değil, özde bağlı olacak bir kişinin cumhurbaşkanı seçilecek olmasını umut ediyoruz'' ifadesini kullandığı basın toplantısı öncesinde ve sonrasında, Genelkurmay Başkanlığında toplantı yapılıp yapılmadığını, "27 Nisan" ile ilgili icrai bir karar alınıp alınmadığını sordu.

Savcı Kurtuluş, böyle bir toplantı yapıldıysa kimlerin katıldığının belirtilmesini ve toplantıya ilişkin tutanakların gönderilmesini istedi.

Soruşturma kapsamında 14 Aralık 2015'te, emekli Orgeneral Büyükanıt'ın, "şüpheli" sıfatıyla Fenerbahçe Orduevi'ndeki ikametinde talimatla savunması alınmıştı. Büyükanıt, yazılı savunmasında, "Basın açıklamasını kendisinin kaleme aldığını, TSK içindeki hiçbir personelin katkısının bulunmadığını ve yayınlanıncaya kadar da bilgisinin olmadığını" kaydetmişti.

Soruşturmayı yürüten Savcı Kurtuluş, Büyükanıt'ın savunması üzerine TBMM'den, Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu raporunu istemişti. TBMM, raporu geçen günlerde başsavcılığa göndermişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim