• BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

265 orman yangınında 450 hektar alan zarar gördü

265 orman yangınında 450 hektar alan zarar gördü
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Balıkesir'in bu yıl son 30 senenin en kurak ve rüzgarlı mevsimini yaşadığını belirterek, "İlimizde bu...

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı, Balıkesir'in bu yıl son 30 senenin en kurak ve rüzgarlı mevsimini yaşadığını belirterek, "İlimizde bu sene meydana gelen 265 yangında toplam 450 hektar alanın zarar gördü" dedi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Metin Kırcı orman yangınları ve alınan tedbirlerle ilgili yaptığı açıklamada rüzgar ve kuraklığın orman yangınlarını büyük ölçüde etkilediğine dikkat çekerek, "Balıkesir son 30 yılın en rüzgarlı ve en kurak yılını geçiriyor. Türkiye'de olduğu gibi Balıkesir Bölge Müdürlüğümüzde de yangınlar konusunda geçen yıla nazaran biraz daha artış var. Alansal olarak çokta korkulacak bir durum da değiliz. Bu yıl Balıkesir'de hem kırsal alanda hemde evlerin bulunduğu kırsal alanlarda çıkan 265 yangına müdahale ettik. Meydana gelen yangınlar sonucunda zarar gören orman alanı 450 hektar. Çıkan bu yangınlar sonrasında şükürler olsun ki can kaybı olmaması bizim için sevindirici. Balıkesir çok rüzgar alan bir şehir, rüzgar fazlaca olunca da yangın hızla ilerliyor. Hava gücümüzün yeterli olması, zamanında ve büyümeden müdahale ediyoruz, daha az alan zarar görüyor. Arkadaşlarımız 24 saat esasına göre nöbetleşe çalışıyorlar. Bölge müdürlüğü olarak hemen çalışmalara başladık yanan sahalar üzerindeki ağaçlar derhal boşaltılıyor. Bu sene hemen ihalelerini yapıyoruz iş makinelerimiz çalışıyor, dikim çalışmaları için saha hazırlıklarını tamamlıyoruz. Önümüzdeki yıl güz yada ilk baharda hemen dikim çalışmalarını yapacağız ve buralar tekrar ağaçlandırılmış hale getireceğiz" dedi.

Orman yangınları konusunda toplumun duyarlı olması gerektiğinin altını çizen Kırcı "Toplumumuzdan beklentimiz şudur, yangınlar genellikle Cumartesi ve Pazar günleri daha çok yoğunlukla çıkıyor. Bu da şu demek vatandaşlarımız şehirlerde yaşıyorlar, hafta sonu iznini köyünde, kentinde piknik alanlarında geçiriyor. Pikniklerde yakılan ateş söndürülmeden gidiliyor. Arazisine bakım yapıyor anızını yakıyor bu nedenle hafta sonları daha çok yangınla karşılaşıyoruz bunun sebebi de vatandaşlarımızın dikkatsizliği. Bu konuda halkımızı biraz daha duyarlı olmaya, ormanlarımızı korumaya davet ediyoruz. Yangınlarda bize destek olan tüm itfaiye ve jandarma teşkilatına köylü vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yangınlar sadece orman teşkilatını değil toplumun bütün kesimlerini ilgilendiriyor" şeklinde konuştu.

265 orman yangınında 450 hektar alan zarar gördü

265 orman yangınında 450 hektar alan zarar gördü

265 orman yangınında 450 hektar alan zarar gördü

265 orman yangınında 450 hektar alan zarar gördü

265 orman yangınında 450 hektar alan zarar gördü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim