• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

26 Üniversite Tanıtım Fuarında Buluştu

26 Üniversite Tanıtım Fuarında Buluştu
Kahramanmaraş'ta, 26 üniversitenin katılımıyla Üniversite Tanıtım Fuarı düzenlendi.

Kahramanmaraş'ta, 26 üniversitenin katılımıyla Üniversite Tanıtım Fuarı düzenlendi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ev sahipliğinde düzenlenen fuarda, İstanbul Esenyurt Üniversitesi (İESÜ) yoğun ilgi gördü.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, İstanbul Esenyurt Üniversitesi standına yaptığı ziyarette, üniversite çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İESÜ'nün yerel destekli Türkiye'nin ilk üniversitesi olduğunu söyleyen İstanbul Esenyurt Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Vekili Prof.Dr. Mümin Ertürk, "Üniversitemiz kar amacı gütmemektedir. Asya ve Avrupa'daki üniversitelerle işbirliği yapıyoruz. Yabancı öğrencilere ve öğretim üyelerine açığız" dedi.

Üniversitenin eğitim kalitesinin yüksek olduğunu ve tecrübeli bir birikime sahip olduğuna dikkat çeken Ertürk, "Üniversitemiz dünya ile yarışıyor. Öğrencilerimiz artık dünyanın dört bir yanından gelmeye başladı. Bu nedenle biz ciddi bir birikimi olan öğretim üyesi kadrosuna sahibiz. Üniversitemiz her ne kadar yeni ise kadrosu itibarıyla yaklaşık 45 yıldır dünyanın her tarafından eğitim görmüş tecrübeli bir kadro sahibidir. Türkiye'yi yönetecek eğitim kadrosu vardır. Eğitim maliyeti düşük eğitim kalitesi yüksek bir üniversiteyiz. Tüm genç kardeşlerimizi üniversitemize davet ediyoruz" diye konuştu.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Tanıtım ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Yüksel Tuygun ise üniversitenin yeni olmalarına karşın 3 bin 500 öğrenciye sahip olduğunu ifade ederek, "Üniversitemizde 4 fakültemiz 3 endüstri, 2 yüksek okul ve iki sağlık meslek yüksek okulumuz mevcut. Üniversitemiz çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Biz eğitimimizle ön plandayız. Öğrencilerimize burs imkanları sağlıyoruz. Kahramanmaraş'ta olmak çok güzel, burada öğrencilerle iç içeyiz onlardan gelen soruları cevaplıyoruz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin çok şanslı olduğunu söyleyen Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Durmuş Deveci de, "Üniversitemizde bu yıl fuarın üçüncüsü düzenleniyor. Öğrenciler bu çağda çok şanslılar. Üniversiteler kendi ayaklarına geliyor. Birinci elden bilgi almış oluyorlar" dedi.

3 gün sürecek fuara 10 bin öğrencinin katılması bekleniyor.

26 Üniversite Tanıtım Fuarında Buluştu

26 Üniversite Tanıtım Fuarında Buluştu

26 Üniversite Tanıtım Fuarında Buluştu

26 Üniversite Tanıtım Fuarında Buluştu

26 Üniversite Tanıtım Fuarında Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim