• BIST 9693.46
  • Altın 2512.209
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7781
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

250 Sözleşmeli Erin Yemin Heyecanı

250 Sözleşmeli Erin Yemin Heyecanı
Güney Deniz Saha Komutanlığı yemin töreninde 250 sözleşmeli er yemin etti.

Güney Deniz Saha Komutanlığı yemin töreninde 250 sözleşmeli er yemin etti. Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka'nın da katıldığı törende aileler, duygulu anlar yaşadı.

Dört haftalık temel askerlik eğitimini başarıyla bitiren 250 sözleşmeli er, Güney Deniz Saha Komutanlığı yemin töreninde yemin etti. Yemin törenine, Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka, Deniz Er Eğitim Tabur Komutanı Deniz Piyade Yarbay Ümmet Tosun ve erlerin aileleri katıldı. Törende, yıllar önce Güney Deniz Saha Komutanlığında yemin eden babalar ile erler de bir araya geldi.

"BİZİM DE EVLATLARIMIZ"

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu'nun mesajları okundu. Mesajların okunmasının ardından Deniz Er Eğitim Tabur Komutanı Deniz Piyade Yarbay Ümmet Tosun konuşma yaptı. Tosun, tören alanında bulunan anne ve babalara şöyle seslendi: "Yıllar boyunca gözlerinin içine bakarak, her türlü fedakarlıkta bulunarak ve yalnız Türk milletinde bulunan özveri ve saygı ile büyüterek bugünlere gururla getirdiğiniz evlatlarınız artık bizim de kardeşlerimiz, en değerli emanetlerimiz olmuşlardır. Evlatlarınız bilin ki; bizim de evladımız, canımız ve gerektiğinde beraber can vereceğimiz silah arkadaşlarımızdır."

"GÖREVLERİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRECEĞİZ"

Tosun'un konuşmasının ardından sözleşmeli erler ant içti ve erler adına Cihan Akdoğan konuşma yaptı. Akdoğan, genç bahriyeliler olarak yurdumuzun bağımsızlığı için kanını ve canını milletimizin özgürlüğü adına feda etmiş olan şehitlerimizin şerefli anısı önünde saygıyla eğildiklerini belirterek "Ülkemizin bize sunduğu ve bugünlere gelmemizi sağlayan imkanların bilincinde olup, tarafımıza verilen görevleri layıkıyla yerine getireceğiz" diye konuştu.

ÖDÜL VERİLDİ

Konuşmaların ardından başarılı olan erlere Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Süleyman Manka ve Deniz Er Eğitim Tabur Komutanı Deniz Piyade Yarbay Ümmet Tosun tarafından ödülleri takdim edildi. Yıllar önce Güney Deniz Saha Komutanlığında yemin eden babalar ile erler de bir araya getirildi ve hediye takdim edildi.

250 Sözleşmeli Erin Yemin Heyecanı

250 Sözleşmeli Erin Yemin Heyecanı

250 Sözleşmeli Erin Yemin Heyecanı

250 Sözleşmeli Erin Yemin Heyecanı

250 Sözleşmeli Erin Yemin Heyecanı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim