• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

250 Kişinin İstihdam Edildiği Tekstil Fabrikası Kapanıyor

250 Kişinin İstihdam Edildiği Tekstil Fabrikası Kapanıyor
Kastamonu İnebolu'da 2007 yılından beri faaliyette bulunan İkinci Bahar Tekstil, İnebolu Belediyesi'nin açtığı tahliye davası nedeniyle kapanıyor.

Kastamonu İnebolu'da 2007 yılından beri faaliyette bulunan İkinci Bahar Tekstil, İnebolu Belediyesi'nin açtığı tahliye davası nedeniyle kapanıyor. İkinci Bahar Tekstil, tahliyenin ardından yatırımını Kastamonu'ya yapacak.

İnebolu Belediyesi'nin mevcut kiracı İkinci Bahar Tekstil'e yönelik açtığı tahliye kararını, Yargıtay 6. Hukuk Mahkemesi onaylayarak, İnebolu'da 250 kişiye istihdam eden ve bin kişinin üzerinde vatandaşa ekmek kapısı olan İkinci Bahar Tekstil, kapısına kilit vuracak.

İnebolu Belediyesi'nin 24 Eylül 2012 tarihinde yapılan ihale ile 20 bin 50 liraya başka firmaya kiralanan tekstil fabrikasını tahliye etmesi istenen mevcut kiracı İkinci Bahar Tekstile yönelik tahliye kararı sonuçlandı. Buna göre İkinci Balar Tekstil, temyize götürdüğü kararda Yargıtay 6. Hukuk Mahkemesi, tahliye kararını görüşerek mevcut kiracı İkinci Balar Tekstil'in binayı tahliye etmesini istedi.

"TAHLİYE İLE 250 KİŞİ İŞSİZ KALACAK"

İkinci Bahar Tekstil sahibi Hakan Aydoğan, 250 kişilik personelle yasal sürenin sonuna kadar faaliyete devam edeceklerini ve çalışanlarını mağdur etmeyeceklerini belirterek, "Fabrikamızda şuanda 250 kişi çalışıyor. İnebolu Belediye Başkanı İdris Güleç'in daveti üzerine AK Parti döneminde İnebolu'ya gelerek yatırımda bulunduk. Fakat İnebolu Belediyesi, MHP'li Belediye Başkanı olan Engin Uzuner kazandıktan sonra anlamsız bir şekilde bizimle uğraşmaya başladı. Sonuç itibariyle usulsüz bir şekilde yaptığı ihale ve ardından açtığı tahliye kararı sonuçlandı. Davayı kaybettik ve bizlere tanınan yasal süreyi sonuna kadar kullanıp binayı tahliye edeceğiz. Bununla birlikte ilçede 250 kişi de işsiz kalacak. Dolaylı olarak ta İnebolu'da 1000 kişiye istihdam kapısı olan ekmek teknesi kapanmış olacak" dedi.

İnebolu'daki fabrikalarının kira üzerine değil istihdam şartıyla yapıldığına işaret eden Aydoğan, "Tekstil fabrikamızı kira üzerine değil, istihdam şartıyla yaptık. Fakat bu tesisi Belediye Başkanımız Engin Uzuner yanlış anladı ve iş imkanı yerine kira geliri olarak düşündü. Kaybedenimiz yine her zamankisi gibi İnebolu'muz oldu" ifadelerini kullandı.

"TAHLİYE KARARINDAN ÇATALZEYTİN'DE OLUMSUZ ETKİLENECEK"

Yargıtay 6. Hukuk Mahkemesi'nin tahliye karanını onamasının ardından çeşitli alternatifleri değerlendirdiklerini söyleyen Hakan Aydoğan, "Ayrıca Çatalzeytin'de faaliyet gösterin ve müşterimize ait tekstil fabrikasının da kapanması söz konusu oldu. Çatalzeytin'deki fabrikada ilçede 130 kişi istihdam ediyordu. Biz, İnebolu'dan fabrikayı tahliye ettikten sonra müşterimizin olan Çatalzeytin'deki fabrikanın sahipleri de, kalıp kalmamayı düşünmeye başladılar. Eğer Çatalzeytin'deki fabrikada taşınırsa 380 kişi işsiz kalacak. Biz, bunun olmaması için çok mücadele verdik ama anlamsız bir şekilde siyasi alınan kararlar nedeniyle fabrikamızı kapatmak zorunda kaldık" diye konuştu.

"KASTAMONU OSB'YE YATIRIM YAPIYORUZ"

İnebolu'daki fabrikalarını Kastamonu'ya taşıyacaklarına dikkat çeken Aydoğan, "İnebolu'da büyük bir istihdam oluşturduk. Bizimle çalışan çok sayıda işçi, şuanda mal, mülk sahibi oldu. Ama bizim iyi niyetimizi birileri yanlış anladı. Tahliye kararıyla birlikte Kastamonu Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmaya karar verdik. Kastamonu OSB'deki fabrikamızı en yakın zamanda tamamlayıp İnebolu'daki fabrikamızı tahliye edeceğiz. İnşallah Kastamonu'daki fabrikamızda 750 kişiyi istihdam edeceğiz. Ne yazık ki kaybeden güzel ilçemiz İnebolu oldu. Biz yine faaliyetlerimize Kastamonu'dan devam edeceğiz. Biz, sadece fabrikamızı başka bir bölgeye taşımış olacağız. Bu yüzden İnebolu Belediyesi ve Belediye Başkanı Engin Uzuner'i İnebolu halkının vicdanına bırakıyorum" şeklinde konuştu.

İKİNCİ BAHAR TEKSTİL'İN TAHLİYESİ İSTENMİŞTİ

İnebolu Belediyesi, 24 Eylül 2012'de yaptığı ihaleden sonra 2886 sayılı kanunun 75. maddesine göre Kaymakamlık tarafından fabrikanın 15 gün içinde tahliye ettirilmesini talep etmişti. Talep Kaymakamlık tarafından reddedilmişti. Bunun üzerine İnebolu Belediyesi, Kastamonu İdare Mahkemesine, ardından da Sulh Hukuk Mahkemesine binanın tahliye edilmesi için dava açmıştı.

250 Kişinin İstihdam Edildiği Tekstil Fabrikası Kapanıyor

250 Kişinin İstihdam Edildiği Tekstil Fabrikası Kapanıyor

250 Kişinin İstihdam Edildiği Tekstil Fabrikası Kapanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim