• BIST 9524.59
  • Altın 2525.243
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

25. yılda Deep Purple

25. yılda Deep Purple
Kıbrıs sorunu nedeniyle uluslararası uçuşlara kapalı olan ve sadece Türkiye üzerinden seferler yapılabilen Lefkoşa Ercan havalimanına dünyanın ünlü Rock gruplarından Deep Purple, İngiliz hava yolu şirketi British Airways'den kiralanan özel uçağı ile indi.

Yakın Doğu Üniversitesi’nin (YDÜ) 25'inci yıl etkinlikleri kapsamında KKTC'ye gelen dünyanın en ünlü hard rock gruplarından Deep Purple, bu akşam YDÜ 25 yıl etkinlikleri çerçevesinde ilk kez KKTC'de konser verecek. Magazin Haberleri

KKTC'ye gelen grup konser öncesi basın toplantısı yaptı. Toplantıda YDÜ’nün daveti üzerine KKTC’ye gelen grup solisti Ian Gillan, burada olmaktan çok mutlu olduklarını kaydetti. Yılda yaklaşık 40-50 konser verdiklerini belirten Ian Gillan, KKTC de ilk kez konser vereceklerini ve bu yüzden çok mutlu olduklarını söyledi.

Müziğin büyük bir enerji olduğunu kaydeden grup solisti Ian Gillan bu akşamki konserde yeni çıkardıkları parçalar ve eski parçaları ile kendilerini izlemeye gelenlere güzel keyifli bir gece geçireceklerini söyledi. 

RUMLAR'IN TEPKİLERİNE RAĞMEN...

İngiliz müzik topluluğu "Deep Purple'ın solisti Ian Gillan, Rumların eleştirilerine rağmen 24 Mayıs'ta Kuzey Kıbrıs'taki konserlerini iptal etmeyeceğini şu sözlerle dünyaya duyurmuştu: "Müzik söz konusu olduğunda hiçbir zaman birinin ya da ötekinin saflarında olmadık." 

Soğuk savaş döneminde bile karşılıklı birçok etkinliğin yapıldığını hatırlatan Ian Gillan, "Türkiye dahil gittiğim her bir ülkenin bir başkasıyla sorunu vardı ama ben hepsini de seviyorum" ifadesini kullanmıştı.

İŞTE O MEKTUP:

Gillan’ın mektubunun Türkçe metni şöyle: 

“Sevgili Dostlar, 

Kıbrıs’ta gerçekleştireceğimiz etkinlik ile ilgili bazı ileri geri yorumlar yapılmaktadır, bu vesileyle konuyla ilgili olarak bazı düşüncelerimi paylaşıyorum. 

Caramba’da belirtildiği üzere, benim görüşlerim diğer Deep Purple üyelerini de bağlar diye bir durum söz konusu değildir. Bu yüzden lütfen bunu benim şahsi görüşüm olarak değerlendirin. Her zaman dile getirdiğim üzere, ben benim. 

Biz, Deep Purple olarak, müzik söz konusu olduğunda hiçbir zaman birinin ya da ötekinin saflarında olmadık. Soğuk Savaş döneminde Batı ile Sovyetler Birliği arasında kültürel ilişkiler gerçekleştirildiğini, Bolşoy Balesi ve bazı Moskova futbol takımlarının, Cossack dansörlerinin Londra’yı ziyaretlerini ve daha birçok karşılıklı etkinliklerin yapıldığını hatırlarım. 

Gittiğimiz ülkeler arasında, her birinin bir başkasıyla sorun yaşadığı ve başkalarının beğenmediği davranışlar ve uygulamalar içerisinde olan İsrail, Lübnan, Rusya, Ermenistan, Ukrayna, Yunanistan, Türkiye, Gürcistan, Yunanistan, ABD, Venezüella, Arjantin, Birleşik Krallık, Çin ve Japonya gibi ülkeler vardı. 

Ben hepsini de seviyorum. 

Yetmişli yıllarda, Sovyet gençliği ve Batı müziği (Sovyet yetkilileri tarafından yasaklanmıştı) arasındaki yeraltı ilişkisi, yaşamda kalım oyununda önemli bir unsur olan karşılıklı saygı ve kalıcı bir sosyal ilişkiyle sonuçlanmıştı ve bu durumun bizim gözlerimizin önünde yaşanmıştı; bugüne kadar da bu durum böyle devam etti. 

Bir ülkede politik nedenlerden dolayı müzik yapma konusunda kendimi sınırlamaya en yakın olduğum ülke, kendi ülkemdi. Olayların içinde bulundum, bir duruş sergiledim, taraf oldum. Tony Blair’in Irak’taki gayrı meşru ve ölümcül macerası beni öfkelendirmişti ve İngiltere’yi aforoz etmeyi düşünecek kadar utandırmıştı; akıllıca gelmiyor ama çok öfkeliydim. Bununla birlikte, bu duruş, bizim zorluklara, çelişkilere, savaşlara, depremlere, ayaklanmalara, tayfunlara, grevlere, isyanlara, silahlı çatışmalara ve bu gibi şeylere aldırmadan davet edildiğimiz her yere gidip etkinlik yaptığımız tarihi duruşumuza ters düşmüştü. Bu yüzden İngiltere’de müzik yapmaya devam ettik. 

Ve bu durum Kıbrıs’ta, bölünmenin karşısında da böyle olmalıdır. Ve şunu da müsaadenizle belirteyim ki, bizim Türkiye ve Yunanistan’a gerçekleştirdiğimiz birçok ziyaret de muhteşem olmuştu; her iki ülkede de şahsen arkadaşlarım var. 

Benim duruşum budur. 

Barış kalplerinizle olsun…”

Deep Purple konserinden görüntüler

 

Diğer Haberler
  • "Kolay gelsin alayınıza"28 Mayıs 2023 Pazar 23:20
  • Cannes'da ödül alan Merve Dizdar yurda döndü: Hızlıca oyumu kullanmaya gidiyorum28 Mayıs 2023 Pazar 17:20
  • Tatlıtuğ'a sandık başında yoğun ilgi28 Mayıs 2023 Pazar 17:00
  • Yapay zeka 'insanlık ayıbı'22 Mayıs 2023 Pazartesi 16:00
  • Tarkan’dan 100. yıl marşı19 Mayıs 2023 Cuma 17:20
  • "Uykulu olduğum için dolandırıldım"18 Mayıs 2023 Perşembe 12:00
  • Görkemli düğün! Merve İpek ile Fırat Oruç evlendi!12 Mayıs 2023 Cuma 15:40
  • Tülin Şahin'e velayet şoku10 Mayıs 2023 Çarşamba 10:20
  • F1 pilotu Charles Leclerc, İstanbul'a gelecek09 Mayıs 2023 Salı 10:52
  • Tarkan oyunu kullandı08 Mayıs 2023 Pazartesi 14:50
  • ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim