• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

24 sanıklı terör örgütü davasında PKK itirafçısı ‘mağdur’ sıfatıyla yer aldı

24 sanıklı terör örgütü davasında PKK itirafçısı ‘mağdur’ sıfatıyla yer aldı
Kayseri'de PKK terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası suçlamalarıyla 2'si tutuklu 24 üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı.

Kayseri'de PKK terör örgütü üyeliği ve terör örgütü propagandası suçlamalarıyla 2'si tutuklu 24 üniversite öğrencisinin yargılanmasına başlandı. Yakalandıktan sonra itirafçı olan ve tutuklu 2 sanığın telkinleriyle PKK'ya katıldığını söyleyen İ.Y. de, duruşmada mağdur sıfatıyla hazır bulundu.

28 Aralık 2015 tarihinde HDP Kayseri il teşkilatı tarafından düzenlen ve Şırnak'ın Uludere ilçesinde hayatını kaybedenler için yapılan basın açıklamasına katılan öğrencilerin evlerinde arama yapıldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi. İkinci olayda ise Kayseri'deki PKK gençlik yapılanması operasyonunda 2'si kadın 7 kişi gözaltına alındı. Ağrı'da güvenlik güçlerine teslim olan PKK itirafçısı İsmet Y.'nin ifadeleri doğrultusunda da 7 kişiden Adnan M. ve Mehmet A. tutuklandı. İki dosya birleştirilerek toplam 24 şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak, suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek" suçlarından dava açıldı.

PKK'LI İTİRAFÇI İFADE DEĞİŞTİRDİ

Mağdur sıfatıyla mahkemede ifade veren PKK itirafçısı İ.Y., duruşmada ifade değiştirdi. Daha önce, Ağrı emniyeti, savcılık ve sulh ceza mahkemelerinde verdiği tutuklu 2 sanıkla ilgili "PKK'ya beni bunlar gönderdi" yönündeki ifadelerini reddeden Y., "Yakalandığımda bilincimi kaybetmiştim. Önceki ifadelerimin huzurdaki sanıklarla ilgili kısmı doğru değil. HDP'nin faaliyetlerine sürekli katılıyordum ve PKK'ya sempati duydum. Ben PKK'ya kendi isteğimle katıldım." dedi.

Yapılan yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar A.M. ve M.A.'nın tutukluluk halinin devamına ve hakkında adli kontrol bulunan 4 tutuksuz sanık üzerindeki adli kontrolün kaldırılmasına hükmetti. Duruşma 12 Nisan 2016 tarihine ertelendi.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim