• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

23 Nisan’da Denizle Tanıştılar

23 Nisan’da Denizle Tanıştılar
DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ve İDO, hiç deniz görmemiş yaklaşık 350 çocuğu, denizle buluşturdu.

DenizTemiz Derneği/ TURMEPA, ve İDO, hiç deniz görmemiş yaklaşık 350 çocuğu, denizle buluşturdu. 350 çocuk, İstanbul-Yalova deniz otobüsünde eğlenerek aldığı eğitimlerle çevresine sahip çıkmayı öğrendi.

TURMEPA "Görmediğim şeyi bilemem, bilmediğim şeyi sevemem, sevmediğim şeyi de koruyamam" anlayışından hareketle, bu yıl denizi görmemiş İstanbul çocuklarını Marmara Denizi'yle tanıştırdı. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan yaklaşık 350 çocuk, İstanbul - Yalova rotasında seyreden deniz otobüsü seferi sırasında eğlenerek aldığı eğitimlerle çevresine sahip çıkmayı öğrendi.

Bağcılar, Sultanbeyli ve Kartal'da yaşayan ve bu ilçelerde okullara giden ilköğretim öğrencileri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü belirledi. Bu yıl 8. kez düzenlenen TURMEPA çocuk şenliği, İDO ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirildi. Çocukların etkinlik alanlarına taşınmasını City Turizm ve Yalova Belediyesi üstlendi; BTA kumanya desteği sağladı.

Projenin bu yılki teması "Marmara Denizimizi Tanıyalım ve Koruyalım" oldu. Bu sene İstanbul - Yalova rotasında tüm gün sürenetkinliğe katılan çocuklar Yalova Kağıt Müzesi'nde etkinlikler yaptı ve Yürüyen Köşk'ü gezdi.

Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, "Bu çok özel ve anlamlı etkinliğin bu yıl sekizincisini düzenlemekten övünç duyan TURMEPA, yine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bu yılki etkinlikle birlikte 11.500'e yakın çocuğu denizle buluşturmuş oldu; ama daha İstanbul'da on binlerce çocuk denizle tanışmayı bekliyor. Bunu söylemekten hep çok gurur duydum; bizim etkinliklerimizle birlikte çocuklarımız çevresine ve dolayısıyla geleceğine sahip çıkmayı öğreniyor. Ayrıca bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bizimle beraber, bu günü çocuklara gerçek bir bayram hediyesine dönüştürmek için özveriyle çalışan başta İDO olmak üzereCity Turizm, Yalova Belediyesi ve BTA'ya da teşekkür ediyoruz." dedi.

Bu mavi gezide 70'e yakın TURMEPA Gönüllüsü abi ve ablaları, çocuklara çevrelerine ve geleceklerine sahip çıkmanın önemini anlattı ve rehberlik etti. Düzenlenen eğitimlerde gönüllüler çocuklara Marmara Denizi'nin önemini anlatırken, çocuklar abi ve ablarıyla eğlenceli oyunlar oynayarak bilgilerini pekiştirdi.

İDO Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler ise şunları söyledi:"Deniz yolculuklarının keyifli adresi İDO olarak, çocuklarımıza deniz sevgisini aşılayan böylesine anlamlı ve güzel bir etkinliğe katkı sağlayabildiğimiz için çok mutluyuz. Bütün çocukların denizle tanışıp, güzelliklerini yaşayabildiği, çevreyle ve doğayla iç içe büyüyebildiği yarınlara kavuşabilmek dileğiyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz. TURMEPA ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızla bu tür güzel işbirliklerine ve sosyal sorumluluk çalışmalarına önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz. Denizin enginliği, çocukların da ufkunu genişletecek, temiz bir doğayla iç içe büyüyen gençler daha sağlıklı olacaktır. Bu anlamda TURMEPA'nın çalışmalarını çok değerli buluyoruz ve katkı sağlayabildiğimiz için çok mutluyuz."

Etkinliğin bir başka destekçisi City Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarıal da "Ülkemizin ve dünyamızın geleceği olan çocuklarımızın City Turizm ailesi olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. TURMEPA'nın düzenlediği İstanbul'un Çocukları Denizle Buluşuyor projesi ile çocuklarımızın sevincine bu yıl da katkıda bulunmaktan dolayı gurur ve onur duymaktayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim