• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

23 Nisan Onlar İçin İlklerin Günü Oldu

23 Nisan Onlar İçin İlklerin Günü Oldu
Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, Çiftlik mahallesi/köyü ilk ve Orta Okulu öğrencilerine sürpriz yaparak özel etkinlik...

Erzurum Merkez Yakutiye İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Ali Korkut, Çiftlik mahallesi/köyü ilk ve Orta Okulu öğrencilerine sürpriz yaparak özel etkinlik düzenletti. 200 öğrenci köylerinden alınarak Aziziye tabyaları, Kars Kapı Şehitliği, Erzurum Kalesini gezdiler. Ardından tarihi İstanbul Kapı'da yemek yiyen öğrenciler, burada gönüllerinde eğlendiler. İstanbul Kapı'daki etkinliğe Başkan Vekili Sinan Doğan'da katıldı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 23 Nisan nedeniyle Çiftlik Köy/mahallesi Şehit Bülent Karadaş İlk ve Orta Okulu öğrencilerine sürpriz yaptı. 200 öğrenci köylerinden alınarak tarihi ve kültürel gezi yaptırıldı. Öğrenciler, önce Aziziye Tabyalarını gezdiler, Nene Hatun'un mezarını ziyaret ederek ruhuna fatiha okudular. Tabyadaki önemli vakalarla ilgili alanları gezen öğrencilere öğretmenleri Aziziye tabyasında yaşanan savaşlar ve tarihe geçen savunmalarla ilgili bilgi verdiler. Erzurum tarihinde önemli yeri olan Aziziye Tabyasının ardından öğrenciler Kars Kapı Şehitliğine gittiler. Şehitlerin ruhlarına çocuklar fatiha okudular. İstiklal Marşı okudular. Şehitlikte bir mezar ise onlar için önem taşıyordu. Okullarına ismi verilen Şehit Bülent Karadaş'ın mezarı başında dua eden öğrenciler hüzünlü anlar yaşadılar.

Şehitliğin ardından Erzurum Kalesi gezildi, ardından hiç görmedikleri Palandöken dağı ve tesislerini görmek isteyen öğrencilere Palandöken dağı turu yaptırıldı. Dağın ardından Cumhuriyete giden yolun önemli adımlarının atıldığı Kongre binası ziyaret edildi. Öğrencilerin son durağı ise Ali Korkut'un yok olmaktan kurtardığı tarihi İstanbul Kapı'ya gidildi. İstanbul sosyal tesislerinde yemek yiyen öğrenciler ardından müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

YÜZLERİ GÜLDÜ

Yakutiye Çiftlik Şehit Bülent Karadaş İlkokul Müdürü Yusuf Kırsaç, "Ecdadımızı, tarihimizi, geçmişimizi öğrencilerinize anlattığımız bir gezi yaptık. Çocuklarımız doya doya 23 Nisan'ı yaşadılr, hissettiler. Yakutiye Belediye Başkanımız Ali Korkut Beye teşekkür ederiz. Okulumuza ismini veren şehidimizi ziyaret ettik. Bu imkanı bize veren Yakutiye Belediyesine teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrencilerden Yeşim Dedeoğlu, Belediye ve Başkan Ali Korkut'a teşekkür ederken, tarih kokan bir gezi ve güzel bir gün yaşadıklarını söyledi. Haktan Güloğlu, Aydanur Keleşoğlu, 23 Nisanı ilk defa böylesine dolu dolu geçirdiklerini belirtirken, Ali Korkut'a bu hediye için teşekkür ettiler. Ramazan Biçer isimli öğrenci ise ilk defa dışarıda yemek yediğini ifade etti. Neslihan Kızıltuna, "Bugün her yerleri gezdik. Ali Korkut'a çok teşekkür ederiz" diye duyguların dile getirdi.

Sümeyra Öztürk, "İlk defa tarihi yerleri gezdik, ilk defa dışarda yemek yedik. Arkadaşlarımla beraber yemek yediğim için çok mutluyum. Ali Korkut" a çok ama çok teşekkür ediyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

23 Nisan Onlar İçin İlklerin Günü Oldu

23 Nisan Onlar İçin İlklerin Günü Oldu

23 Nisan Onlar İçin İlklerin Günü Oldu

23 Nisan Onlar İçin İlklerin Günü Oldu

23 Nisan Onlar İçin İlklerin Günü Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim