• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

23 Nisan Körfez’de Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Körfez’de Coşkuyla Kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Körfez'de çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Körfez'de çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Körfez'de coşku ile kutlandı. Mimar Sinan İlkokulunun bahçesinde gerçekleşen kutlama programına Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Körfez Garnizon Komutanı Yarbay Savaş Erdoğan, Körfez İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fikret Çetin Kale, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Öğrenciler, 23 Nisan ile ilgili şiirler okuyup, şarkılar söylerken, hazırlandıkları gösterilerini, okulun bahçesini dolduran Körfezlilere sundu.

Program Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarına saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından okullarındaki şiir yarışmalarında birinci olan öğrenciler, şiirlerini okudular. Protokol ve vatandaşlar tarafından büyük beğeni toplayan şiirlerin ardından okulların folklor ve dans ekipleri gösteriler sundu. İlgiyle izlenen yöresel ve modern dans gösterilerinin ardından Mimar Sinan İlkokulundaki etkinlikler son buldu.

Gösterileri hayranlıkla seyreden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, renk renk giysileriyle programı hazırlayan öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Halk oyunları ve halk danslarının bütün renklerini özenle sunan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Baran, "Her kuşak kendisinden sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak zorundadır. Bizim gücümüz, birliğimizde ve beraberliğimizde. Nice bayramları aynı heyecan içinde yaşamak ve yaşatmak arzusu ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim