• BIST 9577.54
  • Altın 2472.554
  • Dolar 32.4469
  • Euro 34.4874
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

23 Nisan Coşkusunu Küçükler Kadar Büyükler De Yaşadı

23 Nisan Coşkusunu Küçükler Kadar Büyükler De Yaşadı
Tokat'ın Niksar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı. İlçe Şehir Stadyumu'nda düzenlenen programda küçükler kadar büyükler de eğlendi.

İlçedeki program, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bedir Arslan'ın Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Ardından kutlama programı ilçe şehir stadyumunda devam etti.

Tören Kaymakam Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Kuşçu, ve Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın öğrencileri ve halkı selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bedir Arslan, "Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla kavuşmuş olduğumuz, bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve karalılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından birlik ve beraberliğinden alan bu güneş, aynı zamanda ülkemizin kışını bahara baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı" dedi.

İhsan Karatay Ortaokulu ve Büyükata İlkokulu organizesiyle yapılan kutlama programında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Programda gösteriler kısmında ayrıca ilköğretim okulları arasında yakan top, mendil kapmaca, halat çekme oyunları oynayan çocuklar hem eğlendiler hem de yarıştılar.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyi azaltmak ve sağlıklı yaşama teşvik kapsamında gönderdiği 50 bisiklet, protokol tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Ödül töreninin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü personeli tarafından halet çekme yarışması ise büyük bir heyecana sahne oldu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması İhsan Karatay Ortaokulu ve Büyükata İlkokulu Halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından sona erdi.

Düzenlen törene ayrıca Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Hakan Kuşçu ve Belediye Başkanı Özdilek Özcan, daire müdürleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

23 Nisan Coşkusunu Küçükler Kadar Büyükler De Yaşadı

23 Nisan Coşkusunu Küçükler Kadar Büyükler De Yaşadı

23 Nisan Coşkusunu Küçükler Kadar Büyükler De Yaşadı

23 Nisan Coşkusunu Küçükler Kadar Büyükler De Yaşadı

23 Nisan Coşkusunu Küçükler Kadar Büyükler De Yaşadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim