• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

23 Nisan ABD’de büyük coşkuyla kutlandı

23 Nisan ABD’de büyük coşkuyla kutlandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ABD'de büyük coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ABD'de büyük coşkuyla kutlandı.

ABD'nin Pasifik kıyılarındaki şehirlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Şehirlerde yer alan Türk dernekleri tarafından gerçekleştirilen organizasyonlara 40'a yakın ülkeden yüzlerce çocuk ve yetişkin katıldı. Washington Eyaleti'ni bağlı Seattle kentinde düzenlenen etkinliğe Tayvan, Hindistan, Bulgaristan, Etiyopya gibi ülkelerin de arasında bulunduğu onlarca ülkeyi temsil eden çocuklar sahnede kültürlerini sergiledi. Festivalde ayrıca bu ülkelerin tanıtımlarının da yapıldığı stantlar yer aldı. Seattle'daki etkinlikte Washington Valisi Jay Inslee ve etkinliğin gerçekleştiği King County tarafından 23 Nisan'ın tanındığını belirten bir belge verildi. Vali Inslee tarafından takdim edilen belgede, 23 Nisan'ın 1920'den bu yana Türkiye'de "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak kutlandığı, ABD dâhil birçok ülkeden çocukların bu kutlamalara iştirak etmek için Türkiye'ye gittiği belirtilerek "Ben, Jay Inslee, Washington Eyaleti'nin valisi, 23 Nisan 2018'i Uluslararası Çocuklar Günü ilan ediyorum. 14 Nisan'dan başlayarak 23 Nisan'a kadar olan haftayı Uluslararası Çocukların Dostluk Haftası ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

23 Nisan California'da da kutlandı

Güney California'nın Orange County bölgesinde ise Orange County Türk Amerikan Derneği (OCTAA) tarafından kurulan Türk Okulu'nun öğretmeni Funda Gözümoğulları tarafından hazırlanan çocukların şiir, şarkı ve dans gösterileri beğeni topladı. Etkinlikte konuşan OCTAA Başkanı Erkan Demirağcı, çocukların ve büyüklerin bayramını kutladı. Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz ise oğlu ile beraber yaptığı konuşmada, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, organizasyonu genç kuşakların dilimizi, kültürümüzü öğrenmeleri için kelimeler ile ifade edilemeyecek bir başarı olarak nitelendirdi. Oğuz, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak sesimizi duyurmanın en önemli aracı olan, yüce Meclisimizin kuruluş yıl dönümü ve tüm dünya çocuklarına armağan edilmiş olan bu önemli günü, Türk Amerikan toplumu ile kutlamaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

OCTAA'nın etkinliğinde performans ve gösterilerini sergileyen çocuklar, kukla gösterisi ile keyifli dakikalar geçirdiler.

California eyaletinin San Diego şehrinde de 23 Nisan etkinliği gerçekleştirildi. Güney California Türk Amerikan Derneği'nin (ATASC) San Diego merkezi tarafından kurulan Türk okulunun öğrencileri ve San Diego'da yaşayan diğer kültürleri temsil eden yüze yakın çocuk, dans müzik ve tiyatro gösterileri sundu. Öğretmenleri Gül Göksel ile birlikte folklor gösterileri sunan 5-6 yaş küçükler sınıfı ise büyük ilgi çekti.

Los Angeles'ta da Los Angeles Türk Amerikan Derneği (LATAA) tarafından çocuklar için bir parti verildi. Etkinliğe katılan çocukları ziyaret eden Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Can Oğuz, burada da çocukların bayramını kutlayarak çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim