• BIST 9532.48
  • Altın 2475.911
  • Dolar 32.4775
  • Euro 34.5975
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası Başladı

23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası Başladı
Türkiye Judo Federasyonu tarafından 5-6 Mart tarihleri arasında düzenlenen 23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası müsabakaları, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde...

Türkiye Judo Federasyonu tarafından 5-6 Mart tarihleri arasında düzenlenen 23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası müsabakaları, Antalya'nın Kemer İlçesi'nde başladı.

Mustafa Kemal Atatürk ve Celal Bayar'ın yakın koruma görevini üstlenen ve 1959 yılında emekli olduktan sonra Polis Akademisi'nde Judo öğretmeni olarak görev alan, judo sporunun Türkiye'deki kurucuları arasında sayılan, 1966'da bağımsız olan Judo Federasyonu'nun ilk Asbaşkanı Nazım Canca anısına düzenlenen kupanın açılış töreni ilk müsabakaların ardından yapıldı.

15 Ülke takımlarının bayraklarıyla geçit yaptığı seremoniden sonra İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal kısa bir konuşma yaparak sporculara başarılar diledi.

15 ÜLKEDEN 330 SPORCU KATILIYOR

135'i Türkiye'den, 195'i Almanya, Azerbaycan, İtalya, Kırgızistan, Belarus, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Gürcistan, İsrail, Makedonya, Romanya, Tacikistan ve Ürdün'den olmak üzere 330 sporcunun katıldığı müsabakalar yarın sona erecek.

FATİH UYSAL: "OLİMPİYATLARDA MADALYAYA ODAKLANDIK"

İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, milli takımların başlangıç yeri olarak gördükleri Nazım Canca Ümitler Avrupa Kupası'na katılan 15-17 yaşları arasındaki sporcularda bir havuz oluşturacaklarını belirterek, bu müsabakaların ardından, 7-17 Mart tarihleri arasında katılımcı ülkelerin sporcularıyla birlikte yapılacak ortak çalışma kampını çok önemsediklerini kaydetti.

2016 olimpiyatları için çalışmalara tam gaz devam ederken bir yandan 2020'nin hazırlıklarını başladıklarını ifade eden Uysal, judocuların Nisan ayında Samsun'da bu yıl 4'üncüsü yapılacak olan Judo Grand Prix müsabakalarına katılacaklarını, yaklaşık 90 ülkeden 600'ün civarında katılım bekledikleri bu müsabakaların da olimpiyatlara hazırlanma yolunda önemli bir adım olacağını söyledi.

"2020 İÇİN BEKLENTİMİZ EN AZ İKİ MADALYA"

Halen federasyonun olimpik takımında 12 sporcunun bulunduğunu, bunların 8'inin kota havuzunda bulunduğunu anlatan Fatih Uysal, "Bizim hedefimiz 2016 olimpiyatlarına 5 veya 6 sıklette katılıp en az bir tane madalya almak, ama 2020 ile alakalı şu anda başlattığımız çalışmada 3 tane olimpik merkezimiz var. Samsun, Kocaeli ve Trabzon'da yatılı ve iki tane de gündüzlü toplamda 80 civarında sporcumuz var. Ayrıca 80 civarında da sporcuyu biz belirledik ve çalışmalara pazartesi günü başlıyoruz. Toplamda 160 kişilik bir havuzla başlıyoruz. 2020 için de beklentimiz 8-10 arasında sporcu ile katılıp en az iki tane madalya almak olacak" dedi.

Uysal, dünyada judo konusunda rekabetin çok büyük olduğunu, olimpiyatlardaki 56 madalyayı almak için 195 ülkenin sporcularının büyük bir mücadele içinde olduklarını hatırlattı.

OĞUL CANCA: ŞEHİTLERİMİZE LAYIK TÜRK GENÇLERİ YETİŞTİRMELİYİZ

Törende konuşan, Nazım Canca'nın büyük oğlu Natık Canca da kendisinin 9 yaşından bu yana sporla ilgilendiğini belirterek, "Bugün burada rahmetli babam Nazım Canca'nın ruhunun güzellikler yaşadığına inanıyorum. O kadar güzel bir organizasyon içerisindeyiz ki o yattığı yerde çok mutlu. Biz ailecek judocuyuz. Ben, eşim, kardeşlerim, damatlarım hepimiz judocuyuz. Biz judoya gönül vermiş insanlarız ve bu güzelliği yaşatan federasyon başkanımız Fatih Uysal'a ailece teşekkür ediyoruz" dedi.

Canca, "Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun ve biz onlara layık Türk gençleri yetiştirmek ve bu ülkenin bayrağını her zaman en üst noktaya çıkartmak için uğraşan bir toplum olma yolunda ilerlemek istiyoruz" diye konuştu.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE KATKI PLAKETİ VERİLDİ

Açılış törenine katılan Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Genel Başkanı ve Türkiye Judo Federasyonu Danışma Kurulu Üyesi Kaya Muzaffer Ilıcak, uyuşturucu ve dopingle mücadelelerine verdiği destekten dolayı Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal'a bir onur plaketi takdim etti.

Açılış töreninden sonra müsabakalara devam edildi.

23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası Başladı

23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası Başladı

23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası Başladı

23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası Başladı

23. Nazım Canca Ümitler Avrupa Judo Kupası Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim