• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

23 bin 250 esnafın ekonomik uyum yetenekleri artırılacak

23 bin 250 esnafın ekonomik uyum yetenekleri artırılacak
Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) mali işbirliği kapsamında yürütülen ADAPTESK projesi kapsamında; TESK'e bağlı odalar, birlikler ve eğitim-danışmanlık...

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) mali işbirliği kapsamında yürütülen ADAPTESK projesi kapsamında; TESK'e bağlı odalar, birlikler ve eğitim-danışmanlık merkezleri aracılığıyla farklı sektörlerden 23 bin 250 esnaf ve sanatkarın ekonomik değişime yönelik uyum yetenekleri artırılacak.

'Esnaf ve Sanatkârların Uyum Yeteneğinin Arttırılması Operasyonu" açılış toplantısı, Ankara Hilton Otel'de düzenlendi. Türkiye'nin 7 bölgesinde yer alan 8 pilot ilden 200 katılımcının yer aldığı açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bülent Tüfenkci, TESK Genel Başkanı Palandöken ve AB Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Müsteşar Béla Szombatı katıldı.

Türkiye ve Avrupa Birliği(AB) mali işbirliği kapsamında yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKG-OP) çerçevesinde hazırlanan; yararlanıcısı TESK olan ADAPTESK projesi kapsamında 23 bin 250 esnaf ve sanatkara yönelik eğitimler düzenlenecek. Proje Ankara, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Manisa, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa olmak üzere 8 pilot ilde yürütülecek. 23 ay sürecek olan proje çerçevesinde TESK'e bağlı odalar, Birlik ve Eğitim-Danışmanlık merkezleri aracılığıyla farklı sektörlerdeki 23 bin 250 esnaf ve sanatkarın ekonomik değişime yönelik uyum yetenekleri arttırılacak.

Projenin açılış konuşmasını yapan Bakan Süleyman Soylu, şunları söyledi: "Bugün burada Bakanlığımızın paydaş olduğu ve birinci periyodu 2007-2014 ikinci periyodu 2014-2020 birinci periyodunda 553 milyon Euro ikinci periyodunda 513 milyon Euro'luk temeli insan kaynağının çalışma hayatında daha iyi bir noktaya getirilmesini temin eden projelerin birisindeyiz. Avrupa Birliği'nin bize tahsisi ettiği toplam projeler içerisinde yüzde 92'sini gerçekleştiren ve bu konuda uygulanabilirliği gerek etki analizi ve çıktılarını iyi bir şekilde koordine eden bir kurum olarak karşınızdayız"

"BAĞ-KUR'LU ESANAFIMIZA YÖNELİK ATACAĞIMIZ ADIMLARI BU YENİ DÖNEMDE GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Bağ-Kur'lu esnafa yönelik atılacak adımların olgunlaştığını, atılacak adımların bu yeni dönemde gerçekleştireceklerini kaydeden Soylu şöyle konuştu: "Çok isabetli reformlar yaptık artık bu reformları yeniden tahkim etme zamanıdır. Özellikle Bağ-Kur ile Bağ-Kur sigortalılarıyla, Bağ-Kur primleriyle, Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili (GSS) atacağımız adımlar artık olgunlaşmıştır ve bunu hep beraber konuşup bu yeni dönem içerisinde toplum olarak buna bir bakıp burada özellikle bir taraftan mali disiplinimizi bir taraftan da Bağ-Kur'lu esnafımızın hayatiyetini ve devamını sağlayabilecek adımları gerçekleştireceğiz. Bundan hiç endişeniz olmasın"

"HİÇ KİMSE BİZİM DEMOKRASİMİZE KABAHAT BULMASIN"

"Biz demokrasiyi bedel ödeye ödeye büyütüyoruz. Hiç kimse bizim demokrasimize kabahat bulmasın" diyen Soylu şöyle devam etti: "Yakın tarihimiz bizim acılarla ve maliyetlerle doludur. Biz özgürlüklerde attığımız adımların bir günde 28 Şubat'ta nasıl çarçur edildiğini bilen bir milletiz. Biz ekonomide kazandıklarımızın bir günde bu milletin belki de tarihi olarak nitelendirilebilecek kayıplarla karşı karşıya kaldığını yaşamış bir milletiz. Biz darbelerle en çok sevdiklerimizin nasıl gönlümüzden ve sinemizden ayrıldığını bilen bir milletiz. Biz demokrasiyi bedel ödeye ödeye büyütüyoruz. Hiç kimse bizim demokrasimize kabahat bulmasın. Bunu hep beraber yapıyoruz esnafımızın sabrıyla. Esnafımız bizim medeniyetimizin en önemli sütunlarından birisidir"

"ESNAFLARIN BİLGİ SİSTEMİNDE YER ALMALARINI İSTİYORUZ"

Bakan Bülent Tüfenkci ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde esnaf şurası gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tüfenkci burada bir takım kararlar alındığını belirterek, şunları kaydetti: "Bu karaları uygulama noktasında titizlikle takip ediyoruz. Bu takiplerimiz neticesinde bir çok şeye imza attık. Bakanlık olarak biz sizlerin bilgi sisteminde yer almanızı istiyoruz. Bütün kayıtlı esnafımızın tek veri tabanı içerisinde işlem yapması noktasında yeni projelerimizi inşallah sizlerle paylaşacağız. Bizler sizlerin büyümesini istiyoruz. Bunun içinde Bakanlık olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz"

23 bin 250 esnafın ekonomik uyum yetenekleri artırılacak

23 bin 250 esnafın ekonomik uyum yetenekleri artırılacak

23 bin 250 esnafın ekonomik uyum yetenekleri artırılacak

23 bin 250 esnafın ekonomik uyum yetenekleri artırılacak

23 bin 250 esnafın ekonomik uyum yetenekleri artırılacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim