• BIST 9562.71
  • Altın 2489.514
  • Dolar 32.5332
  • Euro 34.8665
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

22 Mart Dünya Su Günü Kutlamaları

22 Mart Dünya Su Günü Kutlamaları
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TESKİ Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Yılmaz İçöz Sahnesi'nde...

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TESKİ Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Yılmaz İçöz Sahnesi'nde etkinlik düzenledi.

Yılmaz İçöz Sahnesi'nde gerçekleştirilen ve ilçelerden gelen öğrenciler tarafından salonun doldurulduğu etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Sarıkurt konuşma yaptı.

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa konuşmasında, "1993 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 22 Mart "Dünya Su Günü" olarak ilan etmiştir. Dünya Su Günü, gerek Birleşmiş Milletler üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla bu isme bir gün adamak anlamında kurulmuştur. Su, herkes için son derece kıymetli olup, hayatımızın temel bir öğesidir. Bu sebeple, gelecek nesillerin su ihtiyacını düşünerek hareket etmeli ve gereken duyarlılığı hep birlikte göstermeliyiz. 22 Mart Dünya Su Günü'nde suyun önemini bir kez daha vurgulamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz etkinliğe katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Sarıkurt ise, "Belediye Başkan vekili olarak böyle anlamlı bir günde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve TESKİ Genel Müdürlüğü'ne bu anlamlı organizasyonu gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Suyun değeri ve önemi hepimiz için tartışılmaz. Doğadaki tüm canlıların yaşamı için en önemli gereksinim. En önemli servetlerimizden biri olan su, insanlık tarihi boyunca hayatımızın önemli bir parçası olmuştur. İnsanlar su kaynaklarına yakın bölgelere medeniyetleri kuruştur. Su kaynakları birçok ciddi sorunla karşı karşıyadır. Suyun doğru yönetimi ancak tüm vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilir. Bu konuda hepimize görev düşmektedir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından okullar arası düzenlenen resim yarışmasında Çorlu Fevzi Çakmak İlkokulu'ndan Buse Şen birinci, Çorlu Ünilever İş İlkokulu'ndan Fatma Zehra Kestek ikinci, Çorlu Atakent İlkokulu'ndan Elif Ece Ağtaş üçüncü oldu.

Resim yarışması mansiyon ödüllerini ise, Çorlu Hanife Şefik Celep İlkokulu'ndan Irmak Osma, Çerkezköy Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu'ndan Ayşe İdil Aktaş, Çorlu Ünilever İş İlkokulu'ndan Rüveyda Dikmen, Çerkezköy Cumhuriyet İlkokulu'ndan Merve Bayırbaşı, Tekirdağ Namık Kemal İlkokulu/ndan Fatma Sıla Koşar, Çorlu Ünilever İş İlkokulu/ndan Doğa Gülmüş, Hayrabolu Melek Üner İlkokulu/ndan Sümbül Eda Şahsi aldı.

Komposizyon yarışmasında Hayrabolu Hisar Ortaokulu'ndan Meva Deniz Şimşek birinci, Çorlu Mükerrem Ali Kayan Ortaokulu'ndan Damla Ölmez ikinci, Kapaklı Yıldızkent Ortaokulu'ndan Kübra Candan üçüncü oldu.

Kompozisyon yarışmasında mansiyon ödülünü ise, Hasan Yılmaz Kurt Ortaokulu'ndan Seval Ataç almaya hak kazandı.

Ödül töreninin ardından Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu'ndan Azra Durak ile Ahmet Ege Solcan günün anlam ve önemini belirten şiir okudu. Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu'ndan Suden Doğan ise "Suyun Önemi" konulu konuşma yaptı. Doğa Koleji Öğrencilerinden Mert Doğan, İlhan Özlü, Berke Sert, Berke Şık müzik performansı ile göz doldurdu.

Ödül töreni sonrası Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Arazi ve Su Kaynakları Anabilim Dalından Prof. Dr. Yeşim Ahi "Su Kaynaklarının Önemi" konulu konuşma yaptı. "Su Bankası Soygunu" ve "Dört Mevsim Bahar Olsa Bizim Şehre Su Gelse" konulu skeçlerin de yer aldığı program ve Ticaret ve Sanayi Odası öğrencilerinin maharetlerini sergilediği dans gösterisi öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

22 Mart Dünya Su Günü Kutlamaları

22 Mart Dünya Su Günü Kutlamaları

22 Mart Dünya Su Günü Kutlamaları

22 Mart Dünya Su Günü Kutlamaları

22 Mart Dünya Su Günü Kutlamaları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim