• BIST 9524.59
  • Altın 2490.463
  • Dolar 32.5466
  • Euro 34.7015
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

21 yıl sonra gelen mezuniyet

21 yıl sonra gelen mezuniyet
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) 1995 yılı mezunlarının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en büyük çevre felaketleri başında gelen ve Beşparmak Dağları'nın...

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) 1995 yılı mezunlarının, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin en büyük çevre felaketleri başında gelen ve Beşparmak Dağları'nın kuzey yamacını küle çeviren 95 yılı yangını nedeniyle yapılamayan mezuniyet töreni, 21 yıl sonra gerçekleştiriliyor.

Mezuniyet törenin, 22 Ekim 2016 Cumartesi saat 16.00'da Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane Salon 4'de gerçekleştirileceği duyuruldu.

Mühendislik Fakültesi'nden Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, İletişim Fakültesi ile Mimarlık Fakültesi'nden 100 mezunun diplomalarını alacağı belirtildi.

YDÜ Mezunlar Derneği Başkanı ve yardımcıları, Asil Yönetim Kurulu Üyeleri ve Asil Denetim Kurulu Üyelerinin de yer alacağı törende, mezuniyet törenine katılan öğrencilerin aileleri de törende yer alacak.

"21 yıl sonra yarım kalmış heyecanı yaşayacağız"

YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel, 21 yıl sonra düzenlenecek olan mezuniyet töreni ile ilgili yaptığı kısa açıklamada, Kıbrıs Türkü'nün 1974 sonrası yaşadığı en acı olaylardan bir tanesinin 1995 yılındaki Beşparmak Dağları yangını olduğunu ifade etti. Asırlık bitki örtüsünün yok olduğu, korkunun yaşandığı dönemde 1995 yılı mezunlarının mezuniyet törenlerinin ertelendiğini söyleyen Doç. Dr. İrfan Günsel, yıllarca emek verilen, birlikte bilimin, kültürün, sanatın paylaşıldığı, hatta zaman zaman sosyalleşip arkadaşça yaklaşılan, dertleşilen kıymetli öğrencileri mezuniyet cübbeleriyle karşılarında 21 yıl sonra görmenin, gerek aileler, gerekse Yakın Doğu ailesi için ayrı bir heyecan ve gurur olduğunu belirtti. Sabır, özveri ve büyük bir istekle bilgilerin aktarılıp yön verilen mezunların, 21 yıldır farklı ülkelerde, farklı şehirlerde YDÜ'yü temsil ettiklerini ifade eden Doç. Dr. İrfan Günsel, "Yeşil adamızın güzelliği olan ormanlarımızı yok etmiş ve ülkeyi yasa boğan yangından yıllar sonra 95 yılı öğrencilerinin yarım kalmış mezuniyet mutluluğunu paylaşacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim