• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

21. Dönem Çocuk Meclisi Görev Başında

21. Dönem Çocuk Meclisi Görev Başında
Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 21. Dönem üyeleri, seçim ve mazbata törenin ardından, Başkanlık Divanı'nın ilk toplantısı için bir araya...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 21. Dönem üyeleri, seçim ve mazbata törenin ardından, Başkanlık Divanı'nın ilk toplantısı için bir araya geldi.

İkinci kez Çocuk Meclisi Başkanı seçilen 13 yaşındaki Ayşe Dila Karakaya ve Başkanlık Divanı üyeleri, Çocuk Meclisi'nde yeni dönemde yapacakları çalışmalar ve hedeflerle ilgili değerlendirmede bulundu. İleride cumhurbaşkanı olmak istediğini ifade eden Karakaya, temel amacının çocuk haklarını savunmak olduğunu belirterek, "Ben ve arkadaşlarım, her fırsatta çocukların sesine kulak verilmesini, 18 yaşına kadar her bireyin çocuk olduğunu hatırlatmaya devam edeceğiz. Herkesin, Çocuk Hakları Beyannamesi'nin ilkelerini bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu dönemde de en temel hedefim, daha çok çocuğa ulaşmak ve onların da sesi olabilmek" dedi.

Çocuk Meclisi'nde alınan kararların, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek başkanlığındaki Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülmesinin, kendileri için çok önemli bir deneyim olduğunu ifade eden Karakaya, şunları söyledi:

"Yıllardan beri devam eden çalışmaların 20. Dönem'de biz de takipçisi olduk ve devam ettirdik. TBMM Çocuk Hakları İzleme Komitesi ziyaretimiz, UNICEF ile olan işbirliğimiz, UNESCO'da her yıl düzenli olarak katıldığımız "Dünya Mirası" seminerimiz, Kızılay ve trafik eğitim seminerlerimiz, üç boyutlu yazıcıyla tanışmamız, Çocuk Üniversitesi'nde katıldığımız eğitimler farklı ve özeldi."

BAŞKAN GÖKÇEK'E TEŞEKKÜR

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çocuklar ve çocuklarla ilgili projelere verdiği önemden dolayı teşekkür eden Karakaya, şunları söyledi:

"Çocukların en temel haklarından biri de kararlara katılım hakkıdır. Ülkemizde çocuk haklarının yürürlüğe girdiği 1995 yılında kurulan ilk meclis olması, Başkanımızın bizleri ne kadar önemsediğini gösteriyor diye düşünüyorum. Çocuklar için yaptırmış olduğu tüm merkezler, çocuk kulüpleri, yemyeşil parklar ve özellikle de ANKAPARK, bunların başında geliyor. Ayrıca savaştan kaçan Suriyeli ailelere ve çocuklara da yardım eli uzattığını biliyor ve çok önemli buluyorum."

BAŞKANLIK DİVANI'NA, BAŞARILI ÖĞRENCİLER

Çocuk Meclisi'nde Başkan Yardımcılığı'na seçilen, ileride uçak mühendisi olmayı hedefleyen Taha Akkurt, "Geçen dönem, benim Meclis'teki ilk senemdi, Basın Yayın Komisyonu Sözcüsü olarak görev yapmıştım. Başarılı çocukların daha çok desteklenmesini, teşvik edilmesini istiyorum. Bu dileğimi, makam ziyaretlerimizde belirtmek isterim" diye konuştu.

Tekvando salon birinciliği bulunan ve yeni dönemde Başkan Yardımcısı seçilen Merve Erdoğan, "Eğitimle ilgili yeni kararlar alacağımıza inanıyorum ve okullardaki eğitim araç-gereçlerinin geliştirilmesini, zenginleştirilmesine yönelik kararlarımızı ilgili makamlara ulaştırmamızı isterim" dedi.

Diğer Başkan Yardımcısı Fatmanur Damla Şentürk de yeni dönemde hedefleriyle ilgili olarak, "Çocuklara okumayı sevdirecek çocuk kütüphanelerinin açılması gerektiğini düşünüyorum ve bu konuda da yeni kararlar alınması için arkadaşlarımızla işbirliği içinde olmak isterim" şeklinde konuştu.

Önceki dönem Çocuk Meclisi'nde Eğitim Komisyonu'na başkanlık eden ve yeni dönemde Başkanlık Divanı'na Katip Üye seçilen Ceren Hızlı ise, "Meclis'te, engelli kardeşlerimizin sesi olmayı hedefliyorum. Sokakta çalıştırılan çocukların daha iyi bir yaşam sürmesi amacıyla yeni çalışmalar yapılması için Meclisimizin öncü rol oynamasına çaba harcayacağız" diye konuştu.

Diğer Katip Üye Ömer Batuhan Bazu da, "Çocuk Hakları konusunda, velilerin de eğitim almalarına yönelik çalışmalar yapılmasının çok yararlı olacağına inanıyorum. Çünkü çocuk haklarının uygulayıcıları büyüklerdir ve bu konuda bilgilendirilmeleri, eğitilmeleri önemlidir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim