• BIST 9794.91
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

“2020’lerde kanser en önemli sağlık sorunu olabilir”

“2020’lerde kanser en önemli sağlık sorunu olabilir”
Uludağ Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Prof.

Uludağ Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkkan Evrensel, kanserin dünyada en sık görülen ikinci hastalık olduğunu, 2020'lerde birinci sıraya çıkabileceğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKO-DAY), Giresun Sarıyar - Fırınlı Köyü Gençlik Kolları İşbirliği'yle "Kanser Hakkında Bilmedikleriniz" konulu etkinlik Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Uludağ Üniversitesi Tıbbi Onkoloji Ana Bilim Dalı öğretim Üyesi Prof. Dr. Türkkan Evrensel'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte katılımcılar, çağımızın en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kanserin nedenleri, tedavi yöntemleri ve kanserden nasıl korunması hakkında bilgilendirildi.

Kanser'in vücut hücrelerinin kontrolsüz bir şekilde üremeleri ile meydana gelen bir hastalık olarak tanımlanabileceğini ifade eden Prof. Dr. Türkkan Evrensel, kanserin dünyada en sık görülen ikinci hastalık olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "2020'ler kanser birinci sırada olabilir. Bunun için bir eylem planı hazırlandı. Bundan önceki mücadelemiz kanser yapan maddelere karşıydı. Sigarayla mücadeleydi. Şimdi ise kanserle ilgili yapılacakların olduğunu topluma vurgulamak için buradayız."

"DOĞRU BESLENMEYE DİKKAT"

Kanserin nedenlerini, çevresel faktörlerin ve beslenme şartlarının kişiye etkilerini açıklayan Evrensel, sağlıklı ve doğru beslenip erken yaşta spor yapılmasının kanser riskini azaltacağını önemle vurguladı.

Özellikle kanser hastalarının beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Prof. Evrensel, "Kanser hastalarının hayvansal ürünlerden (et, süt, yumurta vb.) yararlanmaları gerekiyor. Vücudun bu gıdalara ihtiyacı var." diye konuştu.

Hayvansal gıdaların yanı sıra dengeli ve düzenli beslenme, düzenli egzersiz, vitaminleri vücuda doğru şekilde almak gerektiğinin de önemini vurgulayan Evrensel, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu besinleri alırken doktor kontrolünde bir diyet yapılması gerekiyor. Tedavi dışında kullanılan bitkisel ilaçlar, otlar kanseri önlemiyor, aksine kişiye zarar verebiliyor."

“2020’lerde kanser en önemli sağlık sorunu olabilir”

“2020’lerde kanser en önemli sağlık sorunu olabilir”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim