• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

2017 EYOF Koordinasyon Toplantısı

2017 EYOF Koordinasyon Toplantısı
2017 yılında Erzurum'da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF)'un koordinasyon toplantısı yapıldı.

2017 yılında Erzurum'da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF)'un koordinasyon toplantısı yapıldı.

EYOF koordinasyon toplantısı Norveç'teki Gençlik Kış Spor Oyunlarından dolayı ertelenerek bugün yapıldı. Palan Otel'deki toplantıya; Spor Genel Müdür'lüğü Genel Müdür'ü Mehmet Baykan, Erzurum Vali Yardımcısı Ayhan Terzi, Büyükşehir Belediye'si Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Buz Hokey Federasyon Başkanı Bülent Akay, KYK İl Müdürü Salih Kaygusuz, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Uluslararası Organizasyon Başkanı Ozan Çetiner, Kayak Federasyon Başkanı Erol Mehmet Yarar, EOC ekiplerinden ise Katerina Nycova, Florin Mısca ve Leo Kranz katıldı.

Erzurum'da 2017 yılında yapılacak olan Kış oyunlarının önemli olduğunu vurgulayan Spor Genel Müdür'lüğü Genel Müdürü Mehmet Baykan, "2012 yılından bu yana birçok uluslar arası organizasyon gerçekleştiren ülkemizde yeni bir organizasyon için koordinasyon toplantısını gerçekleştirmekteyiz. Gelen konuklarımız 2017'de yapılacak olan EYOF için bazı incelemelerde bulunacaklar. Aslında ülkemiz 2019 yılı kış oyunlarına ev sahipliği yapacaktı yalnız Bosna- Hersek'in kış oyunlarını Türkiye'ye vermesi ile kış oyunları 2017 yılında yapılacaktır. Şunu ifade etmek isterim Mersin'de Akdeniz oyunlarını gerçekleştirebilmek için tesis çalışmalarına başladığımızda 1 buçuk yıllık bir süre vardı. Ancak en iyi şekilde bu süre zarfında gerçekleştirdik. Bunları neden bu kadar süre zamanlarda yaptık derseniz ülkemiz artık bu tür organizasyonlara artık alışmış durumda. Bundan dolayı yapılacak olan organizasyonda hiçbir sıkıntı olmayacağına inanıyoruz. Türkiye saymaya ihtiyaç duymadığım birçok organizasyona imza attı. Onun için herkes görev anlamında hazırdır" dedi.

EYOF hakkında bilgi veren Perviz Aran, "EYOF Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları festivali olarak geçmektedir. Bu oyunlar iki yılda bir yapılmaktadır. En son 2015 yılında yapıldı. Sporcular hayatları boyunca bir kez katılabiliyorlar. Bu yıl EYOF disiplinlerinin değişmesi halinde bu kural değişmemiştir. Normalde Erzurum 2019 yılında adaydı ancak dost ülkemiz de sıkıntılar olduğu için Erzurum'a verildi. Biz normalde 2019 yılında yapılacak olan EYOF için hazırlık yaptık yalnız 2017 yılına çekilmesi bizim yapmış olduğumuz hazırlıklarda sıkıntı oluşturmaz. Çünkü bizim 2011 yılından gelen bir tecrübemiz var. Bu bakımdan bu açığı hemen kapatabiliriz" diye konuştu.

Ayrıca Kandilli ve Kiremitli Tepe tesislerinin bugün gezileceği, yarın ise geriye kalan tüm tesislerin gezileceği belirtildi.

2017 EYOF Koordinasyon Toplantısı

2017 EYOF Koordinasyon Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim