• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

2016’nın İlk Güdümlü Projesi’nin Startı Kilis’ten Verildi

2016’nın İlk Güdümlü Projesi’nin Startı Kilis’ten Verildi
İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 2016 yılı Güdümlü Proje kapsamında başarılı bulunan ve destek almaya hak kazanan Zeytin Salamura Tesisi Ve Zeytinyağı...

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) 2016 yılı Güdümlü Proje kapsamında başarılı bulunan ve destek almaya hak kazanan Zeytin Salamura Tesisi Ve Zeytinyağı Sabunu Üretim Tesisi Kurulumu Projesi'nin sözleşmesi imzalandı.

Kilis Valiliğinde gerçekleştirilen imza törenine İpekyolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kilis Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Polat, Kocabeyli, Karaçavuş, Süngütepe ve Saatli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hamide Polat ve İpekyolu Kalkınma Ajansı genel Sekreteri Dr. Bülent Özkan Katıldı. İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından uygulanmakta olan ve bölgenin rekabet gücünün artırılması ile bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesi açısından önem taşıyan projelerin desteklendiği Güdümlü Proje Desteği kapsamında 2016 yılının ilk güdümlü projesinin sözleşmesi imzalandı. Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Kocabeyli, Karaçavuş, Süngütepe ve Saatli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin başvuru sahibi olduğu ve Kilis Organik Zeytin Üreticileri Birliğinin ortak olduğu projenin yaklaşık toplam maliyetinin 4 milyon TL olduğunu söyledi. Vali Tapsız Ajansın projeye desteğini 3 milyon TL olduğunu belirterek, "Sınırlı Sorumlu Kocabeyli, Karaçavuş, Süngütepe ve Saatli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 79 kadın çiftçinin kurmuş olduğu kooperatif ile proje ortağı olan Kilis ili Merkez ilçe Organik Zeytin Üreticileri Birliği birlikte Kilis ilinde Zeytin Salamura Tesisi ve Zeytinyağı Sabunu Üretim Tesisi kurulacaktır. Proje, Bölgenin rekabet gücünün artırılması ile bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesinin yanında kadın istihdamı noktasında da önem arz ediyor. Proje'nin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen Ajans Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum. Projenin bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Projenin amacı, Kilis'te sofralık zeytinin bölge dışına düşük fiyatla satımını engelleyerek katma değeri yüksek ürün üretmek ve istihdamı arttırmak suretiyle Kilis'in zeytin endüstrisinin bölgelerarası ve uluslararası rekabet gücünü arttırmak amacıyla kurulacak tesiste, zeytin salamura ve zeytinyağı sabunu üretimi yapılacak.

2016’nın İlk Güdümlü Projesi’nin Startı Kilis’ten Verildi

2016’nın İlk Güdümlü Projesi’nin Startı Kilis’ten Verildi

2016’nın İlk Güdümlü Projesi’nin Startı Kilis’ten Verildi

2016’nın İlk Güdümlü Projesi’nin Startı Kilis’ten Verildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim