• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

“2016’Da Paketli Ekmek Tüketimi Artarken, Paketsiz Ekmek Tüketimizi Azalacak”

“2016’Da Paketli Ekmek Tüketimi Artarken, Paketsiz Ekmek Tüketimizi Azalacak”
15'inci Hububat ve Ekmek Kongresi'nde konuşan Dorun Un markasının CEO'su Gürsel Erbap, 2016 yılı içerisinde Türkiye'deki paketli ekmek tüketiminin artarken,...

15'inci Hububat ve Ekmek Kongresi'nde konuşan Dorun Un markasının CEO'su Gürsel Erbap, 2016 yılı içerisinde Türkiye'deki paketli ekmek tüketiminin artarken, paketsiz ekmek tüketiminin de düşeceğini söyledi.

Dünyanın en önemli tarım oluşumlarından biri olan ICC'nin İstanbul'da düzenlenen 15'inci Hububat ve Ekmek Kongresi'ne ana sponsor olarak destek veren Doruk Group Holding, hem açtığı Doruk Group Standı hem de Doruk Un CEO'su Gürsel Erbap'ın konuşmacı olduğu panelde yaptığı sunumlarla katılımcıları hububat üretimi ve Türkiye'deki ekmek tüketim alışkanlıklarıyla ilgili bilgilendirdi. Yaptığı sunum sırasında hem katılımcıları Türkiye'nin tarım ekosistemiyle ilgili bilgilendiren hem de Euromonitor şirketinin 2013 yılında yaptığı "Türkiye'de fırıncılık ve ekmek tüketim alışkanlıkları" araştırmasının verilerini paylaşan Doruk Un CEO'su Gürsel Erbap, bu sektörlerin 2018 yılına kadarki gelişimiyle ilgili bir projeksiyon da çizdi.

Erbap Türkiye nüfusunun sadece yüzde 6.6'sının tarımla ilgilendiğini belirtirken, "Buğdayın anavatanı olan Türkiye coğrafyasının 23,9 milyon hektarlık bölümü yani yüzde 31'i tarıma uygun araziler arasında gösteriliyor. Fakat tarım arazilerimiz bu kadar büyük bir yer kaplarken nüfusumuzun sadece yüzde 6.6'sı tarımla ilgileniyor ve geçimini bu sektörden sağlıyor. Ancak bu duruma rağmen buğday üretimimiz her geçen yıl artıyor. 2014-2015 sezonunda buğday üretim-tüketim miktarlarımız birbirine eşitken 2015-2016 sezonundaki projeksiyonumuz, üretimimizin tüketimden 2,8 milyon ton daha fazla olacağı yönünde. Buğday üretimindeki bu artış, ekmek üretim oranımızı da bir hayli artırdı. Bu artışla birlikte, 2016 yılı içerisinde paketli ekmek tüketiminin de paketsiz ekmek tüketimine oranla daha fazla artacağını düşünüyoruz" dedi.

Sunumunda Türk halkının beslenme alışkanlıklarına da değinen Gürsel Erbap, Türkiye'de yasal mevzuata uygun 15 bin fırının halka hizmet verdiğini açıklarken son 20 yılda değişen beslenme alışkanlıklarının ekmek çeşitliliğini artırdığını ve halkımızın özel ekmeklere daha fazla ilgi gösterdiği belirtti.

'Doruk Group Holding'in buğday sevgisinden yola çıkarak tohumdan sofraya bir değer zinciri oluşturduğunu ifade eden Doruk Un CEO'su Gürsel Erbap, holding olarak tarım sektörünün geleceği için ilham veren bir motivasyon kaynağı Yeni Nesil Doğal Tahıl Tritordeum'u da katılımcılara anlattı.

Bugüne kadar İspanya, İtalya, Portekiz ve Fransa'da üretilen, makarnalık buğday (Triticum Durum) ve yabani arpanın (Hordeum Chilense) melezlenmesiyle üretilen Tritordeum'un tarım sektörü için inovatif bir çalışma olduğunu dile getiren Erbap sözlerini şöyle tamamladı: "Doruk Group Holding, bu yeni tahılın tüm değer zincirinin; çiftçiler, tahıl ve tohum yetiştiricileri, değirmenler ve nihai ürün üreticileri nezdinde izlenmesinden sorumlu olan Agrasys'in Türkiye'deki tek lisanslı temsilcisidir. Tritordeum tahılının sulama yapılmaksızın doğal yağışla yetiştirilmektedir. Kuraklık, soğuk hava ve kötü toprak koşullarına dayanıklılık gibi üstün agronomik özellikleri sebebiyle üretici dostu tarım ürünleri arasında gösterilir. Bu tahıldan üretilen ve Komşufırın mağazalarında satışa sunulan Tritordeum Ekmeği'nin de pek çok açıdan insan sağlığına faydalıdır".

“2016’Da Paketli Ekmek Tüketimi Artarken, Paketsiz Ekmek Tüketimizi Azalacak”

“2016’Da Paketli Ekmek Tüketimi Artarken, Paketsiz Ekmek Tüketimizi Azalacak”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim