• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

2016 yılında Şırnak’ta bin 459 terörist etkisiz hale getirildi

2016 yılında Şırnak’ta bin 459 terörist etkisiz hale getirildi
Şırnak'ta göreve yeni başlayan güvenlik korucularının yemin töreninde konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Hünkar Keleş, 2016 yılında...

Şırnak'ta göreve yeni başlayan güvenlik korucularının yemin töreninde konuşan İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Hünkar Keleş, 2016 yılında Şırnak'ta bin 459 teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Şırnak'ta göreve yeni başlayan bin 247 güvenlik korucusu için Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanlığı'nda yemin töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene; Şırnak Valisi Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutan Tümgeneral Aydoğan Aydın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hünkar Keleş, Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, güvenlik korucuları ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşundan sonra konuşan İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hünkar Keleş, "Bilindiği üzere yıllardır ülkemiz, özellikle de ilimiz, kökü dışarıda olan, insanlık düşmanı, şer güçlerinin kuklası bölücü terör örgütünün her türlü alçak ve hain saldırılarına maruz kalmaktadır. Kan ile beslenen hiçbir inanç ve insani değeri olmayan kadın, çocuk, yaşlı, sicil demeden binlerce insanımızı katleden bu örgüte karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, jandarmamız ve polisimiz büyük bir azim ve kararlılık ile mücadelesini sürdürmektedir. Terörle mücadelede güvenlik kuvvetlerinin en büyük yardımcısı olan güvenlik korucularımızın bu mücadele içerisinde göstermiş oldukları fedakarlık, cesaret ve kahramanlıklar bin yıllara dayanan kardeşliğimizin ve milletimizin teröre karşı tavrın da en güzel göstergesi olmuştur" dedi.

Terörle mücadele konusunda Türk Silahlı Kuvvetlerinin her alanda inisiyatifi eline aldığını belirten Jandarma Albay Keleş, "Terörle mücadele faaliyetlerinde, taarruzu esas alan bir taktik anlayışla, örgütün bölgemizde faaliyet gösterdiği bütün alanlarda yoğun operasyonlar yaparak eylem kapasitesi minimum seviyeye indirilmiş inisiyatif tamamen ele geçirilmiştir" diye konuştu.

"Bin 459 terörist etkisiz hale getirildi, 86 personelimiz şehit oldu, 503 personelimiz yaralandı"

2016 yılı içerisinde yürütülen operasyonlar ile ilgili bilgi veren Keleş, "2016 yılında şehir merkezleri ve kırsal alanda icra edilen operasyonlarda toplam bin 459 terörist etkisiz hale getirilmiş, çok miktarda silah, mühimmat, patlayıcı, erzak ve yaşam malzemesi ele geçirilmiştir. İcra edilen operasyonlarda 11'i güvenlik korucusu olmak üzere 86 personelimiz şehit olmuş, 13'ü güvenlik korucusu olmak üzere 503 personelimiz yaralanmıştır. Son dönemde yapılan düzenlemeler ile güvenlik korucularımızın statüleri, soysal ve ekonomik haklarında iyileştirmeler yapılmış, ayrıca 50 yaşını geçenler ile 45 yaşını dolduranlardan istekli olanlar emekli edilerek yerlerine genç güvenlik korucularının istihdam edilmesi sağlanmıştır. Bu kapsamda ilimizde toplam bin 673 güvenlik korucusu emekli edilmiş, bin 247 güvenlik korucusu alınmış, temin faaliyetlerine titizlikle devam edilmektedir. Bu kutsal görevi sizden öncekiler gibi sizden öncekiler gibi, gönlü yurt ve yurttaş sevgisiyle dolu milli, ahlaki ve insani değerlere bağlı, hukuka ve insan haklarına saygılı, adlığı vazifeyi "vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır" düsturu ile yerine getireceğinizden eminim. Türkiye Cumhuriyeti bizlerin sarsılmaz omuzlarımızda daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir" dedi.

Vali Su: "Bugün ülkemiz her taraftan bir saldırı atağına uğramaktadır"

Şırnak Valisi Ali İhsan Su ise, "Bugün ilimizde göreve yeni başlayacak kahraman korucularımızın yemin töreninde sizlerle beraber olmanın, bu güzel mutlu anı paylaşmanın mutluluğunu, gururunu ve kıvancını yaşıyoruz. Bugün ülkemiz her taraftan bir saldırı atağına uğramaktadır. Ama milletimizin birliği, beraberliği, inancı ve imanı bütün bunları püskürtüyor. PKK terör örgütüne karşı, FETÖ terör örgütüne karşı, DEAŞ terör örgütüne karşı ve daha birçok terör örgütüne karşı ülkemiz silahlı kuvvetleri ile polis teşkilatı ile jandarma teşkilatıyla ve korucu teşkilatıyla kahramanca ve milletimizin desteği ile mücadele vermektedir. Bölgemizde de ilimizde de bugün Allah'ın izni ile Mehmetçiğimizin, silahlı kuvvetlerimizin, jandarmamızın, emniyet teşkilatımızın ve kahraman korucularımızın işbirliği ile yaptığı operasyonlar ile bugün ilimizde de terör örgütü PKK'nın belini kırdık. Bundan sonra da tamamen temizleyene kadar devam edeceğiz. Bu mücadelede askerimizle, polisimizle beraber kahramanca, fedakarca cansiparane mücadele veren korucularımızı da tebrik ediyorum. Bu sezonda geçen sene, bu sene yaptığımız operasyonlar ile hem kent merkezlerimizden PKK terör örgütünü temizledik hem de kırsaldan. İnşallah operasyonlarımız aralıksız devem edecektir. Bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu mücadelede tabii ki en büyük desteği ile ilimizde vatandaşlarımız bize verdiler. Bu bakımdan bu mücadele de bize destek veren çok değerli Şırnaklı vatandaşlarımıza da en içten teşekkürlerimi ifade ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu mücadeleyi en güçlü şekilde devam ettirme azmi ve kararlılığındayız. Ben bugün yeminlerini yapacak olan ve bu mücadeleye yeni katılacak olan kahraman korucularımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum. Hükümetimiz onlara yönelik bir dizi iyileştirmeler, sosyal haklar da getirdi. İnşallah çok daha iyi çok daha güzel olacaktır. Huzur sağlandığı sürece ilimizde sosyal ekonomik gelişmeler ile daha hızlı bir şekilde gelişecek, artacak, daha müreffeh, daha hayat seviyesi yaşam seviyesi yüksek, refah seviyesi yüksek bir Şırnak'a kavuşacağız" şeklinde konuştu.

Vali Su'nun konuşmasından sonra eğitim, atış ve spor dallarında dereceye giren güvenlik korucularına ödülleri, Vali Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın ve Çakırsöğüt 1'inci Jandarma Tuğay Komutanı Ercan Yaşin tarafından verildi. Daha sonra güvenlik korucuları yemin ederek resmigeçit töreni gerçekleştirdi.

Resmigeçit töreninden sonra Türk Silahlı kuvvetleri envanterinde bulunan silahların sergilendiği sergi gezildi ve silahlar hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Tören daha sonra sona erdi.

2016 yılında Şırnak’ta bin 459 terörist etkisiz hale getirildi

2016 yılında Şırnak’ta bin 459 terörist etkisiz hale getirildi

2016 yılında Şırnak’ta bin 459 terörist etkisiz hale getirildi

2016 yılında Şırnak’ta bin 459 terörist etkisiz hale getirildi

2016 yılında Şırnak’ta bin 459 terörist etkisiz hale getirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim