• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

2016 Yılı Turizmde Zorlu Geçecek

2016 Yılı Turizmde Zorlu Geçecek
Turizm Seyahat Acentesi Genel Koordinatörü Ömer Özcan, 2016 yılının turizmde zorlu geçeceğini belirterek "Bir an önce önlem çalışmalarını yapıp...

Turizm Seyahat Acentesi Genel Koordinatörü Ömer Özcan, 2016 yılının turizmde zorlu geçeceğini belirterek "Bir an önce önlem çalışmalarını yapıp önce uygulamaya koymamız gerek" dedi.

Akçakoca Turkuaz Beach Otel Yöneticisi Oğuzhan Yemenici ve Türkoğlu Turizm Seyahat Acentesi Genel Koordinatörü Ömer Özcan Antalya'da yaptıkları ziyaretlerle ilgili açıklamalarda bulundular.

2016 yılının turizmde sıkıntılı geçeceğini iddia ede Ömer Özcan "Akdeniz ve Ege bölgesinde uzun süre görev yaptım. Her iki bölge Türkiye turizminde iç ve dış pazarda lokomotif görevi görmekte. Antalya'da bulunduğum iki gün içerisinde farklı bölgelerdeki otelci, acenteci, taşımacı ve turistik işletmeci arkadaşlarım ile istişareler yaptık. Görüşmelerimizin sonucunda 2016 yılı turizmde zorlu geçecek. Küçük çaplı birçok işletmenin açılmayacağı bilgisini aldık. Turizmde farklı pazarlar farklı çalışmalar aranmaya başlanmış bile. Öncelik olarak orta doğu pazarı ve iç pazara yönelik çalışmalara ağırlık varilmiş durumda. Bu sene güney sahil bölgelerinde uygulanacak fiyat politikası Karadeniz ve diğer turizm bölgelerini etkileyecek gözüküyor. Akçakoca'da turizm alanında insanların dikkatini çekebileceğimiz çalışmalar yapmalıyız ve yapılacak çalışmaları farklı ilgi uyandıracak reklam çalışmaları ile insanlara duyurmalıyız. Bu farkındalık çalışmaları ile ilgili örnek alacağımız ve bu çalışmaları ufak değişiklikler ile uygulayacağımız bölgelerimiz turizm ilçemizde mevcut, ekmeği yapacağımız tüm malzemelerimiz var. Sadece hep birlikte tek bir noktada Akçakoca ve turizm birleşmemiz gerek. Antalya'da örnek verebileceğim ve görüşmelerimiz sonrası fırsat bulup gezmekten görmekten mutluluk duyduğumuz iki nokta var. Kurşunlu şelalesi tema parkı ve yörük tepesi tema parkı. Bu iki tema parkı bölgenin en yoğun ilgi gören tema parklarından sadece ikisi. 2016 yılı turizmde zorlu geçecek bir an önce önlem çalışmalarını yapıp bir önce uygulamaya koymamız gerek" dedi.

Yemenici ise tesislerinde yatırımlarına devam ettiğini gerçekleştireceği yatırımların materyal araştırma içerisinde olduğunu, kaliteli ürün konusunda bir çok yer ile görüştüğünü bunların neticesinde de Antalya bölgesinde gerekli bağlantılar yaparak görüş ve alışveriş ile işlemlerini tamamladığını belirtti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim