• BIST 9079.97
  • Altın 2322.418
  • Dolar 32.3497
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

2016 Yatırım Yılı Olacak

2016 Yatırım Yılı Olacak
Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 2015 yılında başlattıkları yatırım atağının 2016 yılında da devam edeceğini belirterek, "Ünye'yi 21. yüzyıla...

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 2015 yılında başlattıkları yatırım atağının 2016 yılında da devam edeceğini belirterek, "Ünye'yi 21. yüzyıla yakışan bir kent haline getireceğiz" dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, çalışmaların devam ettiği Balık Pazarı'nda ve Tabakhane Deresi'nde incelemelerde bulunarakfirma yetkililerinden bilgi aldı.İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Başkan Çamyar, Balık Pazarı projesi, Tabakhane Deresi ıslah ve karayolu çalışmaları, sosyal yaşam alanı projesi ve Kültür Sarayı projesinde gelinen nokta ile ilgili bilgiler verdi. 2016 yılının Ünye için yatırım yılı olacağına dikkat çeken Başkan Çamyar, "Vatandaşlarımızın refahını ve huzurunu arttırmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

BALIK PAZARI MAYISTA AÇILIYOR

Balık Pazarındaki incelemelerin ardından çalışmaların son durumu hakkında bilgiler veren Başkan Çamyar, "Şehir merkezindeki balıkçılarımızı tek noktada toplamak ve vatandaşlarımıza deniz kenarında balık ekmek yeme fırsatı sunmak için projelendirdiğimiz balık pazarında çalışmalar devam ediyor. İhalemizi gerçekleştirdiğimizde toplam teslim süresi 90 gün olarak belirlemiştik, ancak iki ay gibi daha kısa bir sürede bizlere teslim edileceği bilgisini aldık. İçerisinde 8 adet dükkânın olacağı ve tekne görünümünde olacak olan balık pazarını 1 Mayıs gibi vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

11 MART'TA İHALEYE ÇIKILACAK

Eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı'nın olduğu alana yapılacak olan sosyal yaşam alanı projesi ile ilgili ihale aşamasının bitirilerek resmi gazeteye yazının yazıldığını kaydeden Başkan Çamyar, "15 günlük yasal bekleme süresinin ardından 11 Mart tarihinde ihalemizi gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

KÜLTÜR SARAYI PAZAR YERİNE YAPILACAK

Ünye'nin şehirleşmesi ve dönüşümünün sağlanması anlamında planlı olarak ciddi adımlar attıklarını kaydeden Başkan Çamyar, Pazar yerinin taşınması süreci ile ilgili, " Önce minibüs garajımızın içerisinde pazar yerini taşıyacağımız alanı inşa edeceğiz. Ardından Pazar yerini kaldırıp geçici olarak minibüs garajının içerisine taşıyacağız. Boşaltılan Pazar yerindeki 24 dönümün 7 dönümüne haziran ayında ihaleye çıkılarak Kültür Sarayı inşa edilecek, geriye kalan 17 dönüm ile ilgili de proje çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

KAMULAŞTIRMA SÜRECİ BAŞLADI

Dere içi ıslahı ile ilgili müteahhit firmanın 35 kişilik ekiple gece gündüz demeden çalıştığını belirten Başkan Çamyar, Tabakhane karayolunun batı tarafı ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü görevine yeni atanan Kenan Keskin'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Kendisi Tabakhane Deresi'nde incelemelerde bulunduğunu ifade etti. Bizlerde kendisine kamulaştırma ile ilgili ilave taleplerimizi ilettik. Kamulaştırma ile ilgili herhangi bir sıkıntı yok. Karayolları ekipleri gerekli araştırmayı yaptıktan sonra değer tespitlerini mülk sahiplerine iletecekler. Kamulaştırma sürecinin ardından batı yakasında 15 metrelik karayolu ile ilgili çalışmalar başlayacak."

2016 Yatırım Yılı Olacak

2016 Yatırım Yılı Olacak

2016 Yatırım Yılı Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim