• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

2016 Verimlilik Haftası Kapsamında “ Verimsiz Elektrik Motorlarının Dönüşümü ” Konulu Toplantı Düzenlenecek

2016 Verimlilik Haftası Kapsamında “ Verimsiz Elektrik Motorlarının Dönüşümü ” Konulu Toplantı Düzenlenecek
Kayseri Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, "Bakanlığımızca 25 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleştirilecek...

Kayseri Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, "Bakanlığımızca 25 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleştirilecek olan "Verimlilik Haftası" etkinlikleri kapsamında ilimizde "Sanayide Verimsiz Elektrik Motorlarının Dönüşümü " konulu bir toplantı düzenlenecektir" dedi.

Kayseri Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Kamil Akçadırcı, "26 Nisan 2016 tarihinde Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek toplantıya sanayicilerimiz, OSB başkan ve yöneticileri, KOSGEB temsilcileri, projeye kredi sağlayan finans kuruluşları temsilcileri ile ilgili sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri davet edileceklerdir" diyerek, "Açılış konuşmalarından sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanları tarafından konuyla ilgili olarak bir sunum yapılacak, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri görüşülecektir" ifadesinde bulundu.

Akçadırcı, "Hafta kapsamında 27 Nisan 2016 tarihinde Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yönelik Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet göstermekte olan 3 büyük sanayi işletmesine teknik gezi gerçekleştirilecektir" diyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"29 Nisan 2016 tarihinde METEM Kayseri OSB Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi ve Kilim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine yönelik olarak "Verimlilik Bilincinin Artırılması "konulu sunumlar yapılacak ve öğrencilere baskılı ajanda, kalem, baskes (çıkartma) setleri dağıtılacaktır.

YURT GENELİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Verimlilik Haftası Etkinlikleri, 25 Nisan-1 Mayıs 2016 tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleştirilecektir.

Toplumun tüm kesimlerinde verimlilik bilinci oluşturulması amacıyla her yıl gerçekleştirilen Verimlilik Haftası kapsamında, Ankara başta olmak üzere birçok ilimizde verimlilik temalı çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Yenilikçilik, temiz üretim, KOBİ'lerin kurumsallaşması, verimlilik-ekonomik büyüme ilişkisi gibi konuların ele alınacağı toplantı, seminer, konferans ve panellerde konunun uzmanları görüşlerini kamuoyuyla paylaşacaklardır.

VERİMSİZ ELEKTRİK MOTORLARININ DÖNÜŞÜMÜ

Pilot bölge olarak seçilen Kayseri OSB'de faaliyette bulunan işletmelerin yüksek verimli elektrik motor kullanımına geçmelerini teşvik etmek amacıyla işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlanılmaktadır. İşletmelere 300 bin TL.ye kadar sağlanan kredinin vadesi ilk 12 ayı ödemesiz, geri kalanı 3" er aylık eşit taksitler halinde 36 aydır. Faiz bedelinin tamamı KOSGEB tarafından ödenmektedir. Verimsiz motorların yenileme ve rehabilitasyonu için gerekli yatırımın geri dönüş süresinin 1,5-2 yıl olacağı öngörülmektedir.

Diğer yandan hesaplamalara göre; hâlihazırda ülkemiz sanayisinde kullanımda olan 15 milyon adet az verimli elektrik motorunun tümünü verimli olanlarıyla değiştirmek ve ayrıca elektrik motoru kullanan sistemlerin rehabilitasyonunu sağlamak ülkemize yılda 8 milyar TL.'lik elektrik tasarrufu sağlayacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim