• BIST 9079.97
  • Altın 2307.515
  • Dolar 32.3424
  • Euro 35.0714
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

2016 Turizm Sezonu Sektör Temsilcilerini Korkutuyor

2016 Turizm Sezonu Sektör Temsilcilerini Korkutuyor
Marmaris Belediyesi Kent Konseyi genel kurulunda konuşan TÜRSAB ve GETOB temsilcileri, 2016 "da Türk turizmini kara günlerin beklediğini açıkladı.

Marmaris Belediyesi Kent Konseyi genel kurulunda konuşan TÜRSAB ve GETOB temsilcileri, 2016 "da Türk turizmini kara günlerin beklediğini açıkladı. Sektör temsilcileri 2016 sezonunda Rusya'dan tek bir rezervasyon bile gelmediğini belirtti.

Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nde yapılan Kent Konseyi Genel Kurulu'nda turizmdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ ve GETOB Genel Sekreteri İsmail Kuru'ya söz verildi.

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, 2014 yılı turizm sezonu sonunda Rusya'da başlayan siyasi ve ekonomik krizin 2015 yılındaki etkilerinin küçük çaplı olmasına rağmen 2016 yılı için çok büyük kayba neden olacağını belirterek, "2015 yılında İngiltere pazarında yüzde 6, Rusya pazarında yüzde 4 düşüş yaşadık. Ancak 2016 yılında bizleri daha karanlık günler bekliyor. 2016 yılı için Rusya'dan hiçbir şekilde rezervasyon almadık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yaşanan terör saldırıları da sektörümüzü daha sıkıntılı hale getirdi. Turizmciler şu anda cepten yemeye başladı. Öngörümüz Rusya pazarında 500 bin turist kaybı. Bu krizin önüne halen geçebilmiş değiliz" dedi.

GETOB temsilcisi İsmail Kuru ise Rus pazarındaki kayba çare olarak fiyat düşürmenin riskli olduğuna dikkat çekerek, "Şu ana kadar pek çok kriz yaşadık ancak 2016 yılı için beklenen çok daha farklı. Olumlu hiçbir gelişme yok. Marmaris'in tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz ancak her fuarda yüzde 50 fiyat indirimi talep ediyorlar. Güvenlik sorunun devam etmesi halinde buna bir de rezervasyon iptalleri eklenecektir. Zararımızı en aza indirmek için iş gücümüzü azaltma yoluna gidiyoruz. Otellerimizi bir ay geç açacağız" diye konuştu.

BELEDİYEDEN BÜYÜK DESTEK

Turizmde beklenen düşüşe karşı Marmaris Belediyesi'nin desteğiyle önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Kuru, "Yüzde 9 olan iç pazar payımızı yüzde 23'lere kadar çıkarttık. Marmaris Belediyesi ile bu konudaki işbirliğimiz devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında ERC Avrupa Ralli Şampiyonası'nın Marmaris'te düzenlenmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Bu bizim için çok büyük bir tanıtım fırsatı olacak" dedi.

2016 Turizm Sezonu Sektör Temsilcilerini Korkutuyor

2016 Turizm Sezonu Sektör Temsilcilerini Korkutuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim