• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

2016 Selçuklu Yılı Olacak

2016 Selçuklu Yılı Olacak
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tamamlanacak olan Selçuklu Kongre Merkezi, Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi ve...

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tamamlanacak olan Selçuklu Kongre Merkezi, Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi ve diğer hizmet ve yatırımlarla, 2016'nın Selçuklu yılı olacağını, yaşam kalitesinin daha da artacağını söyledi.

Selçuklu Belediyesi, 2015 yılında hayata geçirdiği prestijli projelerle adından söz ettirmeye devam etti. Gelişmişlik endeksi ve nüfusuyla Konya'nın en büyük ilçesi ve ismini aldığı medeniyetin mirasçısı olan Selçuklu Belediyesi, Konya'ya ve Konya halkına yakışan projeleri hayata geçirdi. Gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlarla şehrin çehresi değişti, Selçuklu'da yaşayanların yaşam kalitesini artırmaya yönelik tesisler ülke genelinde örnek gösterildi. Selçuklu'yu yaşam için cazibe merkezi haline getiren Kelebekler Vadisi Parkı ve Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, sosyal yaşam ve spor merkezleri, eğitim-kültür-sanat çalışmaları, altyapı, asfalt, temizlik, park-bahçe gibi yüksek standartta hizmet üretimi gerçekleştirildi.

2016 SELÇUKLU YILI OLACAK

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; proje üretiminin 2016 yılında da aralıksız devam edeceğini ve önemli yatırımların tamamlanarak hizmete sunulacağı müjdesini verdi. 2016 yılında, başarı ve hizmet grafiğinin daha yüksek düzeyde olacağının altını çizen Başkan Uğur İbrahim Altay; Selçuklu ve Konya'nın katma değerini yükseltecek önemli yatırım ve hizmetlerin tamamlanacağını, altyapı ve asfalt, temizlik, park bahçeler, sosyso-kültürel çalışmalar ve hayatın her alanına etki eden önemli hizmetleri sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

2016 yılında yeni projelerin de Selçuklu ve Konya halkının hizmetine sunulacağını belirten Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Daha yaşanabilir bir Selçuklu için birçok hizmet ürettik, insan odaklı çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Her mahallenin ayrı ayrı problemleri ve öncelikleri var. Hizmet sunmadan önce bunları doğru tespit etmeye yönelik çalışmalar yaptık. Kongre Merkezi, Kelebekler Vadisi, Otizm ve Down Sendromlu Yaşam Merkezi gibi birçok prestijli hizmeti üretmeye devam ederken alt yapı, imar ve fen işleri gibi fiziki belediyecilik ve sosyal belediyeciliği de ön plana alarak şeffaf ve adaletli bir hizmet anlayışıyla şehrimiz için gerekli olan her şeyi yapmaya devam ediyoruz. 2016 yılında da başarı ve hizmet grafiğini artırarak, şehrimizin ihtiyaç duyduğu yatırımları hemşerilerimizin desteği ile yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimizin yeni yılını tebrik ediyorum" dedi.

KELEBEKLER AŞKLA KANAT ÇIRPMAYA DEVAM EDECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımlarıyla 3 Temmuz 2015'te açılışı yapılan ve ülke turizmine kazandırılan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, 2016 yılında da gelişimini sürdürecek ve insanlar mucizeleri keşfetmeye devam edecek.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE İLE AİLELER RAHAT NEFES ALACAK

Otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi inşaatı tamamlandı ve 2016'da hizmete sunulacak. 21 bin metrekare yaşam alanı, 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan merkez, otistik ve down sendromlu hastaların tedavisi için düşünülmüş en büyük merkez olma özelliğini taşıyor. Komplekste, at ahırları, manej alanları, yüzme havuzları, spor ve eğitim alanları yer alacak.

TÜRKİYE'NİN EN DEĞERLİ EĞİTİM PROJESİ, SEDEP

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) dördüncü yılında da başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Öğrencilerin, bilgi, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesini, değerlerimizi derinlemesine tanımalarını, sevmelerini ve benimsemelerini sağlamayı amaçlayan proje daha da geliştirilerek uygulanacak.

KONYA ANADOLU'NUN KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

2016 yılında tamamlanarak hizmete sunulacak olan yatırımlardan birisi de Selçuklu Kongre Merkezi. Selçuklu Belediyesi'nin en büyük yatırımlarından biri olan ve Konya'yı Anadolu'nun kültür merkezi haline getirecek olan Selçuklu Kongre Merkezi'nde, 2 bin 200 kişilik kongre ve konser salonu, 800 kişilik tiyatro ve gösteri salonu, 1000 kişilik toplantı ve balo salonu, 3 adet seminer salonu, 4 adet toplantı salonu, 1 adet VIP toplantı odası, 1 adet VIP suit, 1 adet oda tiyatrosu, 1 adet sinema salonu, 1 adet restoran ve 1 adet basın enformasyon odası yer alacak. Restoran-cafeleri, tematik dükkanları, cep sineması, atölyeleri ve toplantı mekanları ile kentin yoğun olarak kullanılan buluşma ve cazibe noktası olacak.

SOSYAL YAŞAM, KÜLTÜR, SANAT, EĞİTİM VE SAĞLIK ALANLARINDA KALİTELİ HİZMET

Selçuklu Belediyesi, fiziki belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sağlık, eğitim, spor ve kültürel alanda da birçok projeye imza attı. Eğitim ve spora sunduğu tesislerle öğrencilerin daha modern ortamlarda vakit geçirmelerini amaçlayan Selçuklu Belediyesi, 5 okula kütüphane, 2 okula spor salonu ve 15 suni çim sahanın yapımını tamamladı ve hizmete açtı. Konya'da ilkleri gerçekleştiren Selçuklu Belediyesi, Sancak ve Beyhekim Mahallelerine yüzme havuzları, Yazır Mahallesi'ne de 4'ü açık 2'si kapalı olmak üzere toplam 6 tenis kortunun yer aldığı spor tesisini kazandırdı. Sağlık yatırımlarına da devam eden Selçuklu Belediyesi, 78 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ni, Nişantaşı ve İhsaniye Mahallesi'nde oturan vatandaşların hizmetine sundu. "Selçuklular Sergisi", "Kent Bütününde Kültürel Mirasın Yenilenmesi: Selçuklu Modeli Çalıştayı", "Zaman Sempozyumu", "Gevale Kalesi Kazı Çalışmaları", "1 Hadis 1 Film Kısa Film Yarışması", "Selçuklu'dan Günümüze Zerafet Esintileri Selçuklu Defilesi" gibi ulusal ve uluslararası birçok proje bilim ve sanat hayatına kazandırıldı.

2016 yılında, proje çağrısına yapılan başvurular içerisinde uygun görülenlere destek sağlanarak, sosyal yaşam, kültür sanat, eğitim, bilim ve sağlık alanlarında kaliteli hizmet sunmaya ve yeni çalışmaların önünün açılmasına devam edilecek.

2016 Selçuklu Yılı Olacak

2016 Selçuklu Yılı Olacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim