• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

2016 Kültür Evi Sergileri Devam Ediyor

2016 Kültür Evi Sergileri Devam Ediyor
Yüreğir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 11 kültür evinde el emeği, göz nuru üretilen ürünlerin sergileri devam ediyor.

Yüreğir Belediyesi'nin hayata geçirdiği 11 kültür evinde el emeği, göz nuru üretilen ürünlerin sergileri devam ediyor. 11 Ocak'ta ilki gerçekleştirilen ve 15 Nisan'a kadar farklı tarihlerde diğer kültür evlerinde de devam edecek olan sergilerin dördüncüsü Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi'nde gerçekleştirildi.

Yüreğir'de 7'den 70'e herkesin buluşma noktası olan Kültür Evleri'nde kursiyerlerin el emeği, göz nuru ile ürettiği ürünler Ocak ayı itibarı ile görücüye çıktı. Yüreğir Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 15 Nisan'a kadar düzenli olarak yapılacak sergilerin dördüncüsü Fatih Sultan Mehmet Kültür Evi'nde gerçekleştirildi. Kültür Evi kursiyerlerince el emeği, göz nuru hazırlanan cam işleme, seramik, resim, taş bebek, ahşap boyama, ahşap oyma gibi ürünlerden oluşan sergi vatandaşların beğenisine sunuldu.

Açılış kurdelesini davetlilerle birlikte Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın kestiği sergiye, AK Parti Adana İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel'in eşi Yasemin Genel, Yüreğir Halk Eğitim Müdürlüğü personeli, Başkan Çelikcan'ın eşi Mehtap Çelikcan ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından davetlilerle birlikte sergiyi gezen Başkan Çelikcan'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

"VEFAKAR KADINLARIMIZIN EMEĞİ ÇOK"

Açılışta bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Göreve geldiğim günden beri benim en mutlu olduğum proje kültür evlerimizdir. Hem kadınlarımız, hem çocuklarımız, hem gençlerimiz, toplumun her kesimi bu eğitim yuvalarından faydalanabiliyor. Bugün burada açılışını yapacağımız sergimizin benzerleri yıl sonuna kadar diğer kültür evlerimizde devam edecek ve finalde Yüreğir Kültür Merkezi'nde daha geniş kapsamlı bir sergi gerçekleştireceğiz. Emeği geçen bütün kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Vefakar kadınlarımız bir yandan ailelerine bakarken buralarda da üretim yapıyorlar. Bazı kadınlarımız buradan öğrendikleri ve ürettikleri ile satış yaparak geçimlerini sağlıyorlar. Yüreğir Kültür Merkezimizin yanı başında 4 adet ahşaptan küçük dükkan yaptık. Bu dükkanları burada üretim yapan kadınlarımıza vereceğiz. Kira da almayacağız. Şayet bu uygulama güzel giderse daha farklı noktalarda da dükkanlar açıp kadınlarımıza ücretsiz vereceğiz" dedi.

2016 Kültür Evi Sergileri Devam Ediyor

2016 Kültür Evi Sergileri Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim