• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sonuçlandı

2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sonuçlandı
İzmir, Çeşme'de 6-12 Mart tarihleri arasında gerçekleşen 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda zorlu rakiplerini eleyen Ekaterina Atalık...

İzmir, Çeşme'de 6-12 Mart tarihleri arasında gerçekleşen 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nda zorlu rakiplerini eleyen Ekaterina Atalık birincilik madalyasının sahibi oldu.

Şampiyonada ikinciliği Betül Cemre Yıldız, üçüncülüğü Khalaya Isgandarova alırken, dereceye giren sporculara şampiyonanın sponsoru Arzum Elektrikli Ev Aletleri tarafından toplamda 22.500 TL tutarından ödül ve ayrıca çeşitli hediyeler verildi. 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın ödül töreni Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Arzum CEO'su S. Mete Zadil, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, sporcular, aileler ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası, 6-12 Mart tarihleri arasında Çeşme Sheraton Otel'de gerçekleşti. Şampiyonada Türkiye'nin 30 ilinden 80 sporcu mücadele etti. Son turda karşılaştığı rakibi Ezgi Yılmaz'a karşı on üç hamle sonunda masadan beraberlikle ayrılan Ekaterina Atalık, 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu oldu. Atalık böylece 2008 yılından sonra ikinci kez şampiyonluğa uzandı. Şampiyonanın ikincisi, on bir kez Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu olma başarısını gösteren Betül Cemre Yıldız olurken, üçüncülüğü Khayala Isgandarova elde etti.

"HEDEFİMİZ KADIN SATRANÇ SPORCULARIMIZIN SAYISI ARTIRMAK"

Final karşılaşmasının ardından düzenlenen 2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın ödül töreni ise Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Arzum CEO'su S. Mete Zadil, Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran, sporcular, aileler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Şampiyonada dereceye giren sporculara Arzum Elektrikli Ev Aletleri tarafından toplamda 22.500 TL tutarında ödül ve ayrıca çeşitli hediyeler verildi. Şampiyonanın ödül töreninde yaptığı konuşmada centilmence mücadele eden tüm sporculara teşekkür eden ve dereceye giren sporcuları kutlayan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, "Türkiye'nin 81 ilinde kadın satranç sporcularımızın sayısını artırmak, daha fazla kadınımızı bu sporda görmek istiyoruz. Türk kadınına ve satranç gibi özel bir spor branşına yıllardır yaptığı değerli katkı için sponsorumuz Arzum Elektrikli Ev Aletleri'ne ve Arzum'un değerli yetkililerine teşekkür ederim." dedi.

"HAYAT SATRANCA BENZER; KADINLAR ZORLUKLARI "MAT" EDEBİLİR"

Törende söz alan Arzum CEO'su S. Mete Zadil, her hamlede harikalara imza atan kadınların buluştuğu başarılı bir şampiyonayı geride bırakmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti. Türkiye'de, 59 spor federasyonu olduğunu belirten S. Mete Zadil, TSF Başkanı Gülkız Tulay'la birlikte sadece 2 kadın başkanın olduğuna dikkat çekerek sporda kadın yönetici ve sporcu sayısının artmasını dilediğini söyledi.

Arzum'un kurulduğu ilk günden itibaren ürünleriyle kadınların yaşamlarına değer katma gayreti içerisinde olduğunu vurgulayan S. Mede Zadil sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arzum, 50 yıllık tecrübesiyle kadınlara "Sen dokunursun değişir dünya" diye sesleniyor. Şampiyonada da satranç taşlarına dokunarak stratejilerini hayata geçiren sporcuların zarif rekabetine şahit olduk. Şampiyonumuz Ekaterina Atalık'ı ve dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum. Sporcularımızın uluslararası turnuvalarda ülkemizi başarıyla temsil etmeleri bizim için en büyük mutluluk kaynağı olacaktır.

2009 yılından bu yana kadınları satranç sporuna teşvik etmek, satranca gönül veren kadınların yanında olmak ve kız çocuklarımızın kişisel gelişimini desteklemek amacıyla Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası'nın sponsorluğunu üstleniyoruz. Aslında hayat da birçok yönüyle satranç oyununa benziyor. Hayatta da satrançta da strateji önemlidir. İkisinde de kayıplar kazançlardan daha çok şey öğretir. Ve hatta ikisinde de uzun vadeli düşünebilme yetisi, anlık fayda sağlamaktan daha önemlidir. Tüm kadınlarımızın hayat karşısındaki zorlukları mat edebileceğine dair sonsuz bir inanç taşıyorum."

"FEDERASYON TEMSİLCİLERİNİ VE SPORCULARI ÇEŞME'DE AĞIRLAMAK KEYİFTİ"

Törende yaptığı konuşmada Arzum CEO'su Mete Zadil'in son sözünden etkilendiğini ifade eden Çeşme Kaymakamı Mustafa Erkayıran ise yaptığı açıklamada, "Kadınların hayat karşısındaki zorlukları mat edebilmeleri çok önemli. Bu cümleyi bir kez daha vurgulamak istiyorum. Tüm sporcuları ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun değerli üyelerini ilçemizde dört gün süreyle ağırlamaktan çok büyük keyif aldık. Sporcularımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonu Ekaterina Atalık ise yaptığı açıklamada, "Her şampiyonluk güzeldir ama Türkiye şampiyonu olmak gerçekten harika bir duygu. Çok yorucu bir turnuvaydı. Bundan sonra en önemli turnuva Avrupa Kadınlar Satranç Şampiyonası. Orada da güzel bir performans göstermek istiyorum. Hedefimde ilk üç derece var." dedi.

2016 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası Final Sıralaması ise şöyle oluştu:

1. Ekaterina Atalık / Kayseri / Unvanı: IM (International Master - Uluslararsı Usta)

2. Betül Cemre Yıldız / İzmir / Unvanı: WGM (Woman Grandmaster - Kadın Büyük Usta)

3. Khayala Isgandarova / Kahramanmaraş / Unvanı: WIM (Woman International Master - Kadın Uluslarası Usta)

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim