• BIST 8981.29
  • Altın 2284.428
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

2015’te Beylikdüzü Parklarla Donatıldı

2015’te Beylikdüzü Parklarla Donatıldı
Vatandaşların rahat nefes alabilecekleri, keyifli zaman geçirebilecekleri dinlenme alanlarına büyük önem veren ve farklı konseptlerde parkları tasarlayan...

Vatandaşların rahat nefes alabilecekleri, keyifli zaman geçirebilecekleri dinlenme alanlarına büyük önem veren ve farklı konseptlerde parkları tasarlayan Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2015 yılında toplam 22 bin 587 metrekarelik alana 6 adet park ve 4 adet cep park kazandırdı. Ayrıca 13 bin 478 metrekarelik alanı kaplayan 5 parkı da baştan sona revize etti.

Beylikdüzü Belediyesi, özellikle yeşil alanları ve keyif noktalarını çoğaltmak için tüm yıl boyunca yoğun bir şekilde çalıştı. Her biri ayrı temalı yeni parklar yapan ve mevcut parkların tamir, bakım işlerini üstlenen Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 2015 yılı içinde 22 bin 587 metrekarelik alana yeni 6 adet park ve 4 adet cep park yaptı. Toplamı 13 bin 478 metrekarelik 5 parkı da revize etti. Ekipler, gerekli görülen yerlerde bitki dikimi, kent mobilyası montajı ve sert zemin imalatı gerçekleştirdi. Parklara halk kütüphanesi yapıldı. Çalışması tamamlanan parklar ise bir bir açılarak ilçe halkının beğenisine sunuldu.

YENİ PARKLARLA BEYLİKDÜZÜ

2015 yılı içerisinde Beylikdüzü'ne 10 adet yeni park kazandıran Beylikdüzü Belediyesi, ilçeyi adeta parklarla donattı. Adnan Kahveci Mahallesi'nde Emincan sitesi içi yeşil alan, Dora park sitesi önü ve Taner sokak üzerine 3 yeni park yapıldı. Barış Mahallesi'nde Adnan Kahveci Caddesi ile Fidangör Caddesi kesişimi ve Adnan Kahveci Caddesi üzerine 2 cep park kazandırıldı. Büyükşehir Mahallesi'nde Cumhuriyet Caddesi üzeri Mehmetçik Parkı hizmete açıldı. Dereağzı Mahallesi'nde Ramazan Kızılkaya Camii etrafına, Gürpınar Karakol yanına birer adet cep park yapıldı. Kavaklı Mahallesi'nde Bey Kasrı Sitesi arkası park alanına 1 adet park ve cep park, Marmara Mahallesi Eston 3 Site önü Yurt Caddesi üzerine ise 1 adet park vatandaşın hizmetine sunuldu. Bunun yanında Sahil Mahallesi Aktoprak Mevkii sahil düzenleme ve Yaşam Vadisi 1. Etap yapım çalışmaları devam ediyor.

Revize edilen parklar arasında ise Barış Mahallesi Şener Şen Parkı, Gürpınar Mahallesi Şehit Astsubay Nejdet Aydoğdu Parkı, Cumhuriyet Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Koruluğu muhtarlık etrafı, Yakuplu Mahallesi Kanuni Sultan Süleyman Parkı, Adnan Kahveci Mahallesi Atakent Parkı yer alıyor. 2016 yılı hedefleri doğrultusunda Yaşam Vadisi 1. Etap sanat atölyeleri, Japon bahçesi, akvaryum kafe, gölet, yürüyüş yolları ile tüm park donatılarının bitirilmesi planlanıyor. Aktoprak Mevkii'nde de sahil düzenlemesi kapsamında rüzgar değirmeni, soğuk piknik alanları, nostaljik iskele, amfi ve tüm donatıları yapılacak. Müzik temalı, kadın dayanışma ve kültür temalı, kreş eğitim ve çocuk temalı parkların yapımı da 2016 yılında tamamlanacak. Mahallelere yeşil alan ve sosyal tesisler yapılmaya devam edilecek.

2015’te Beylikdüzü Parklarla Donatıldı

2015’te Beylikdüzü Parklarla Donatıldı

2015’te Beylikdüzü Parklarla Donatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim