• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

2015 Yılı “Turizm Ve Yerel Gastronomi” Destinasyonu Seçilen Gaziantep, Ödülünü Aldı

2015 Yılı “Turizm Ve Yerel Gastronomi” Destinasyonu Seçilen Gaziantep, Ödülünü Aldı
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Komisyonunca geliştirilen Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında teması...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve Avrupa Komisyonunca geliştirilen Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) kapsamında teması "Yerel Gastronomi ve Turizm" olarak belirlenen yarışmada "2015 Yılı Ulusal Destinasyonu" seçilen Gaziantep, ödülünü aldı.

Ankara'da Cermodern Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, 2015 yılı "Turizm ve Yerel Gastronomi" destinasyonu seçilen Gaziantep ile 4 finalist ödül aldı. Programa Çorum, Çanakkale, Kayseri, İzmir ve Gaziantep illerinden destinasyon temsilcileri katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Sedat Gönüllüoğlu, etkinlikte, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi hakkında bilgi verdi. Bu seneki "Turizm ve Yerel Gastronomi"ye 58 tane başvuru yapıldığını aktaran Gönüllüoğlu, "Bunlardan 5 tane finalistimiz var. Ben açıkçası kendi aralarında bir sıralama yapmıyorum. Kazanan tüm finalistleri tekrar tebrik ediyorum" dedi.

Ödül töreninde Gaziantep'i temsil eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak da Gaziantep'in seçkin destinasyonlar projesi kapsamında ödüle layık görülmesinin anlamlı ve önemli olduğunu dile getirdi.

Kentin hem kültürel mirasıyla hem de gastronomisiyle Türkiye'nin en önemli değerlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayan Toprak, "Bu yıl birbirine yakın zamanda 2 ödül almış olduk. Birincisi şu anda burada bulunmamızın sebebi olan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar ödülünü alıyoruz. İkincisi ise yakın zamanda yine Gaziantep yaratıcı şehirler dalında UNESCO'ya üyeliği kabul edildi. Bu da bizim açımızdan yine önemlidir. Gaziantep'in tanınırlığını ulusal ve uluslararası çapta bu tarz organizasyonlarda yapılacak ödüllerin, başarıların çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Gastronomi alanında UNESCO'dan böyle bir üyeliğimizin kabul edilmiş olması Gaziantep'in gastronomi alanında ne kadar önemli bir noktada olduğunu da tescillemiş olduk" dedi.

Gaziantep'in 200'ün üzerinde kendine has yemeği olduğunu anlatan Toprak, şehrin 3 medeniyete merkezlik yaptığını belirterek, 3 tane antik şehrimizin bulunduğunu bildirdi.

"Dolayısıyla bu medeniyetlerin merkezi konumunda olması nedeniyle oralardan alınmış olan kültürleri sentezlemiştir" diyen Toprak, "O açıdan mutfak kültürü anlamında Türkiye'nin en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Gaziantep'in mutfağı Türkiye'de çok biliniyor, ama bu yönleriyle belki de tanıtıma ihtiyacı var" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanı Gönüllüoğlu, destinasyon temsilcilerine ödülleri takdim etti.

2015 Yılı “Turizm Ve Yerel Gastronomi” Destinasyonu Seçilen Gaziantep, Ödülünü Aldı

2015 Yılı “Turizm Ve Yerel Gastronomi” Destinasyonu Seçilen Gaziantep, Ödülünü Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim