• BIST 9142.4
  • Altın 2325.529
  • Dolar 32.3782
  • Euro 35.0031
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

2015 Yılı ASP İçin Proje Yılı Oldu

2015 Yılı ASP İçin Proje Yılı Oldu
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2015 yılında proje atılımı gerçekleştirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2015 yılında proje atılımı gerçekleştirdi. Yerel, bölgesel ve ulusal projelere imza atan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü farklı içerikli projelerle hedef büyütüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sedat Abdulhakimoğulları, Türkiye'nin 2023'e doğru tarihsel yürüyüşünde, mutlu birey ve güçlü ailelerden oluşan müreffeh bir toplum için, zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen ve buna yönelik dönüşümü gerçekleştiren bakanlığın geliştirdiği sosyal riskleri önleyici, sosyal politikaları uygulayan bir teşkilat olarak 2015 yılında önemli projelere imza attıklarını ifade etti.

Abdulhakimoğulları, 12 yerel proje ve 6 bölgesel projenin yanında 18 ulusal projenin büyük çoğunluğunun sonuçlandığını, bir kısmının da 2016 yılında hayata geçeceğini ifade eti.

Yerel projelerle kurumun kent bazında önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Abdulhakimoğulları, " Farklı içerikte projelerimizle her geçen gün yeni çalışmalara imza atıyoruz. 25 ilçe 5 hafta projemizin içeriğindeki temel uygulamalar, 5 haftalık süre içerisinde İlçelerimizde Aile Eğitim programı kapsamında eğitimler vermek, Otizmle ilgili uzmanlaşmış personelce ilgili ailelere eğitimler vermektir. Proje hali hazırda yürütülmektedir. Ailece Evlilik Okulu projemiz, kapsamında Erzurum'un 20 ilçesine 5 bin'er adet olmak üzere toplamda 100 bin adet ailece evlilik okulu cep kitapçığı bastırılarak dağıtılmıştır. Projemiz başarıyla sonuçlanmıştır. Kitaplar sessiz öğretmenlerdir, projemiz kapsamında, kurumumuz personeli için sabah 8:00 ve 8:30 saatleri arasında kitap okuma aktivitesi yapılmış olup, kuruluşlarımızda koruma ve bakım altındaki çocuklarımız içinde ödüllü kitap okuma programları düzenlenmiştir. Bu projemizde başarıyla sonuçlanmıştır. Benim de bir mesleğim olsun projesi kapsamında, özellikle kuruluşlarımızda koruma ve bakım kalan genç kızlarımızın mesleki beceri kazanmaları ve bu yolla kendi geleceklerine, yetiştirecekleri nesillere ve bir parçası oldukları topluma birçok açıdan katkı sunmalarıdır. İlgili mesleki becerilerle ilgili atölye çalışmaları yapılmış ve proje tamamlanmıştır. Değerler eğitimi projemizle, İlimizde bulunan bin 310 okula ve bu okullarda eğitimine devam eden 180 bin 659 öğrenciye, her aya bir değer verilip içerisinde değerler bağlamında eğitici metinlerin olduğu basılı ürünlerin hazırlanıp dağıtılması planlanmıştır. Halen paydaşlarla görüşmeler sürmektedir" dedi

EĞİTİM PROJELERİMİZLE "AİLE" FARKINDALIĞI OLUŞTURDUK

Kurumun Aile Eğitim Programı kapsamında önemli çalışmalarla gündeme geldiğini anımsatan Abdulhakimoğulları, "Okul sosyal hizmet modeli, Aile Eğitim Programı kapsamında toplamda 54 okulumuzda görevli meslek elemanları tarafından Aile içi iletişim, Bilinçli medya kullanımı, Akran zorbalığı, Tasarruf, konularında eğitim verilmesi için planlama yapılmış olup, çalışmalara başlanmıştır. Eğitim projelerimizle aile farkındalığı oluşturduk. Çocuklar spor yapıyor projesi kapsamında kapsamında kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında kalan 13- 18 yaş arası çocuklarımıza 12 ay süreyle İl Müdürlüğümüz ve Spor İl Müdürlüğünün katkıları ile voleybol, güreş ve masa tenisi sporlarına ilişkin eğitim verilmiştir. Küçük hanımlar mutfakta projesi kapsamında haftada bir kere Cuma akşamı menüsünü talep ettikleri malzemeler sağlanarak çocuklarımızın belirleyip hazırlaması projenin temel uygulamasıdır. Proje halihazırda uygulanmaktadır. Koruyucu aile tanıtım projesi kapsamında, Koruyucu aile hizmet modelinden faydalanan aileler için düzenli toplantılar yapılmış, ailelerin birbiriyle dayanışması ve bilgi paylaşımında bulunulması sağlanmıştır. Proje tamamlanmıştır. Siz yeter ki sağlıklı olun projesi kapsamında, kuruluşlarımızda koruma ve bakım altında bulunan çocuklarımız için gerekli taramalar yapılmış, sağlıklı beslenme üzerine eğitimler verilmiştir. Sevgi evlerinden spora projesi ile çocuklarımız hem spor malzemelerinin en mükemmelleriyle desteklenecek hem de lisanslı birer sporcu olma şansını yakalayacaklardır. 350 çocuğun lisanslı sporcu olacağı ve bin çocuğun da lisanslama işlemine tabi tutularak diğer kulüplere yönlendirilmesi amaçlanmaktadır. Proje sonuçlanmıştır. Okuyan kadın güçlü kadın projesi kapsamında, Kadınların okuma yeteneğini geliştirmek, Kendine güvenini artırmak, Olaylara farklı açıdan bakabilme yeteneğini geliştirmek, Kadınların kendini ifade edebilme yeteneğinin gelişmesi ve iş hayatına atılmalarını kolaylaştırmak amaçlanmaktadır. Bu proje devam ediyor'diye konuştu.

Bölgesel projeler kapsamında 6 projeyi hayata geçirdiklerini belirten Abdulhakimoğulları, "Bölgesel projemizden elveda sokaklar mutlu yarınlar projesi, kapsamında şehrimizde sokakta yaşayan çalışan çocukların yeniden aileye dönmesi, eğitimini tamamlaması ve topluma kazandırılması projemizin hedefidir. Proje tamamlanmıştır. Toplumla bütünleşme projesi kapsamında, ekonomik cinsel istismara uğramış veya uğrayan kadınların bu durumdan kurtarılması için gerekli tespit ve çalışmaların yapılması, bu durumun şehrimize getirmiş olduğu ahlaki çöküntünün giderilmesi, aile içi şiddetin azaltılması, bununla birlikte iletişimin güçlendirilmesi amaçlanmıştır. Proje tamamlanmıştır. Kurumsal kapasitenin geliştirilmesi projesi, İl Müdürlüğümüz ve bağlı kuruluşların daha çok dezavantajlı gruplara hitap eden bir politika olması ve buna bağlı olarak, hizmet almak isteyen bireylerin sorunlarını dinleyip çözüm üretebilmek, bireyleri ikna edebilmek ve onlara yol göstermek amacıyla personelimizin eğitim almasını, duygusal yönden güçlü olmasını sağlamak, böyle durumların iş ve aile yaşantısına yansımasına engel olmak ve personelimizin durumdan en asgari düzeyde etkilenmesine yardımcı olmak için hazırlanmış bir projedir. Bu proje tamamlanmıştır. Eğitimle mutlu yarınlara projesiyle , personelimizin hizmet anlayışını geliştirmek, Hizmet kalitesini ve yönetim kapasitesini artırmak, Protokol ve nezaket kuralları eğitimi ile kurumsal vizyonu güçlendirmek,Kurumsal vizyon ve saygınlığı korumayı amaçlayıp, aynı zamanda il müdürlüğümüzden hizmet alan vatandaşlara sözlü ve sözsüz iletişim yollarını kullanarak etkili bir iletişim ve sağlıklı bir rehberlik etmeleri amaçlanmaktadır. Projemiz KUDAKA'ya sunulacaktır'dedi.

Abdulhakimoğulları, ulusal projeler kapsamında 10 projenin SODES'e 8 projenin de KUDAKA'ya sunulduğunu ifade etti.2016 yılında da projelerin devam edeceğini belirten Abdulhakimoğulları, amaçlarının kurumsal vizyonu geliştirerek markalaşmak olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim