• BIST 9679.8
  • Altın 2487.084
  • Dolar 32.4307
  • Euro 34.446
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

2014 KPSS sınav sonuçları açıklandı

2014 KPSS sınav sonuçları açıklandı
ÖSYM 2014 KPSS lisans sınav sonuçları dün gece açıklandı.

Temmuz Cumartesi günü sabah oturumundaki genel yetenek ve genel kültür testine katılacak 1 milyon 117 bin 696 aday için; aynı gün öğleden sonra oturumundaki eğitim bilimleri testine katılacak 325 bin 418 aday için; 6 Temmuz Pazar günü sabah oturumundaki Alan Bilgisi (Hukuk, İktisat, İşletme, Maliye, Muhasebe) Testine katılacak 172 bin 484 aday için ve öğleden sonra oturumundaki Alan Bilgisi (Çalışma Ekonomisi ev Endüstri İlişkileri, Ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler) Testine katılacak 107 bin 712 aday için sınav organizasyonu yapıldı. Sınav 5 bin 500 bina ve 85 bin 209 salonda, 259 bin 367 sınav görevlisiyle gerçekleştirildi.

KPSS tüm sınav merkezlerinde büyük bir titizlikle uygulandı, huzur içerisinde sorunsuz tamamlandı ve sınav bittikten hemen sonra sınav evrakı geciktirilmeden ÖSYM'ye geri ulaştırıldı. ÖSYM'ye ulaşan sınav evrakının ayrıştırılması, taranması, optik okuyuculardan geçirilmesi ve değerlendirilmesi çalışmaları da aynı titizlikle yürütülerek sonuç açıklama aşamasına gelindi. Sınav sonuçları, www.sonuc.osym.gov.tr adresinden adayların erişimine açıldı.

Sonuç belgelerinde KPSS P1-P120 arası puanlar yer alıyor. Öğretmen Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ve Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testinin (DHBT) sonuçlarını içeren P121-P124 arası puanlar ise ilgili sınavlar yapıldıktan sonra ayrı bir sonuç belgesi ile açıklanacak.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı.

2014 KPSS SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin, "https://sonuc.osym.gov.tr" adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

2014 yılı başından itibaren ÖSYM aday kayıt sisteminde, adaylara aynı düzeyde birden fazla eğitim bilgisi bildirme fırsatı verildi. Bu yerleştirme döneminde de ilk kez aynı düzeyde birden fazla eğitimi olan adaylara eğitimlerinin her birinden tercih yapma fırsatı sağlandı.

TÜM OTURUMLARA GİRECEK ADAYLAR 160 TL ÖDEME YAPACAK

Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.

Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi gerekiyor.

KPSS 2014 Sınav Ücreti: Her bir oturum için 40 TL Başvuru Yerleri:

ÖSYM Başvuru Merkezleri, Aday İşlemleri Sistemi (AİS) Ödeme Yerleri:Akbank, Denizbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri, PTT İş Yerleri, İnternet bankacılığı ve Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), lisans düzeyinde 5-6 Temmuz’da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz’da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim’de gerçekleştirilecek.

KPSS NEDİR?

KPSS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

KPSS'Yİ, KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI adı ile hayatımıza ortak olan sınav sistemi diye adlandırabiliriz basit olarak. Kamu kurumlarında göre alacak personel adaylarına uygulanan bu sınav kendi içinde çeşitlilik göstermektedir. ÖRN: KPSS-A KPSS-BKPSS, genel yetenek, genel kültür, istatistik, kamu yönetimi, anayasa gibi kollardan oluşur. Elbette KPSS'de bu kolların hepsinden sorumlu değilsiniz şöyle ki; başvuracağınız alan adına yeterli olacak bölümlerden sorumlu tutulursunuz. Lise ve üzeri eğitim derecesine sahip yani bu derecelerle mezun olan herkes bu sınava başvurusunu yapabilir.

KPSS A-B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu kadrolar mesleğinizle ilgili yönlendirmede karşınıza çıkmaktadır. Meslek dışında ilk kez bir kamu kuruluşuna başvurmak isteyen adaylar B ve C kadrosuna göre sınıflandırılmaktadır.

KPSS A GRUBU KADRO; Bakanlıklar,başbakanlık,genel müdürlük düzeyindeki alanlardan oluşur. Bu sınav sonucunda kurumların kendine özel uyguladığı sınavlara ek olarak adaylar tabi tutulur. KPSS A grubu kadrolar üniversite mezunları için geçerlidir diyebiliriz.Eğer bir kamu kuruluşunda çalışmak istiyorsanız Kamu personeli seçme sınavına muhakkak girmelisiniz daha sonra az önce belirttiğim gibi kurumların kendine has sınavlarına tabii tutulacaksınız.

KPSS B VE C GRUBU KADROLAR: KPSS A grubu dışında kalan kadrolar diye nitelendirebiliriz. Lise mezunu ve dengi okullar bu gruba göre kadrolanacaktır. Bu kadro için şartlar daha farklıdır; askerlik,sicil kaydı,sağlık,suç durumu vs… Belirli bir taban puanı yoktur. Genel dereceye göre ve kurumların alımına göre başarı durumu belirlenir. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde 78 ile yapılan atama bu dönem 69 ile belirlenebilir,bu genel başarı durumuna bağlıdır.

KPSS, Genel yetenek, genel kültür, eğitim bilimleri ve KPSS A grubu olmak üzere dörde ayrılmaktadır. Örnekleyecek olursak mühendis olmak isteyen bir arkadaşımızın genel kültür ve genel yetenek testlerini cevaplamasını onun için yeterlidir. Fakat öğretmen adayı bir arkadaşımızın ek olarak eğitim bilimleri testini cevaplaması şarttır.

KPSS

Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi  sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar  80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.
 
Sınava katılmak isteyen adaylar, kılavuz ile aday başvuru formuna  başvurma süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz  dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvurma, sınav, değerlendirme ve  yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alacak. Adayların bu kılavuzu  dikkatle incelemesi ve başvurularını tamamladıktan sonra süresi içinde ÖSYM'nin  "http://ais.osym.gov.tr" internet adresinden bilgilerini kontrol etmesi  gerekiyor.
 
Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların  denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen "Yurtdışı Yükseköğretim  Diplomaları Denklik Yönetmeliği" ile Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 1 Nisan 2013  tarihli kararı uyarınca yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul  edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi  alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında  sınava girme kararı alınanların, KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'na girme  zorunluluğu bulunuyor. Bu durumdaki adayların da KPSS'ye, kılavuzdaki kurallara  uygun olarak başvurması gerekiyor.
 
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl; ancak öğretmen  adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıl olacak. Bu  süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir  sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecek. 14 Mayıs 2014 tarihinden sonra  lisans düzeyinden mezun olan ve lisans düzeyinden KPSS'ye girmeyip KPSS'ye  ortaöğretim veya önlisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B grubu  lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçları  sona erecek; takip eden KPSS A grubu sınavına girmeleri KPSS ortaöğretim veya  önlisans sınav sonuçlarını etkilemeyecek.

KPSS'NİN GEÇERLİLİK SÜRELERİ
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren iki yıl; ancak öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıl olacak. Bu süreler içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam edecek. 14 Mayıs 2014 tarihinden sonra lisans düzeyinden mezun olan ve lisans düzeyinden KPSS'ye girmeyip KPSS'ye ortaöğretim veya önlisans düzeyinden giren adayların takip eden KPSS B grubu lisans sınavına girmeleri halinde, KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçları sona erecek; takip eden KPSS A grubu sınavına girmeleri KPSS ortaöğretim veya önlisans sınav sonuçlarını etkilemeyecek.

Kamu Personel Seçme Sınavı

2014-KPSS Ortaöğretim/Önlisans (Ortaöğretim Düzeyi)

SINAV TARİHİ

28.09.2014

BAŞVURU TARİHLERİ

30.06.2014

16.07.2014

Yönetmelik hükmü

KPSS Yönetmeliğinin 11. Maddesine göre "KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder."

Yani KPSS puanları 2 yıl sonra yapılacak yeni bir sınava kadar geçerlidir. Yeni bir sınavın yapıldığı gün önceki puan sona ermektedir.

2012 KPSS lisans (P3) puanı için

2012 yılında lisans düzeyinde KPSS'ye girenlerin puanları şuan hala geçerli. Ancak P3 puanının hesaplanmasını sağlayan 5 Temmuz'daki 2014 KPSS lisans Genel Kültür Yetenek sınavının yapılmasıyla 2012 P3 puanlarının geçerliliği sona erecek.

2012 KPSS önlisans (P93) puanları için

2012 KPSS P93 puanı olan adayların durumu biraz farklı olabilmektedir. Burada konuyu ikiye ayırmak gerekir:

2014 KPSS'ye yine önlisans (2 yıllık) olarak girecek olanlar; bu adayların 2012 P93 puanlarının geçerliliği 27 Eylül'de gerçekleştirilecek olan önlisans düzeyindeki KPSS ile birlikte sona erecek. 2014 KPSS'ye lisans (4 yıllık) olarak girecek olanlar; bir kişinin aynı anda ya da aynı ya da farklı düzeyde iki tane geçerli b grubu puanı olamaz.

Bu yüzden 2012 KPSS P93 puanlarının geçerliliği yaklaşık 3 hafta sonra 6 temmuz'da 2014 KPSS lisans sınavının yapılmasıyla sona erecektir. (Görüldüğü üzere bu adayların puanı 2 yıl dolmadan sona ermektedir. Çünkü bu adaylar yeni bir b grubu puana sahip olacakladır.)

2012 KPSS lise (P94) puanları için

2012 KPSS P94 puanı olan adayların durumu da biraz farklı olabilmektedir. Burada konuyu üçe ayırmak gerekir: 2014 KPSS'ye yine lise olarak girecek olanlar; bu adayların 2012 P94 puanlarının geçerliliği 28 Eylül'de gerçekleştirilecek olan lise düzeyindeki KPSS ile birlikte sona erecek. 2014 KPSS'ye önlisans (2 yıllık) olarak girecek olanlar; bu adayların 2012 P94 puanlarının geçerliliği 27 Eylül'de gerçekleştirilecek olan önlisans düzeyindeki KPSS ile birlikte sona erecek. Ve artık bu adayların P93 puanı olacaktır.

2014 KPSS'ye lisans (4 yıllık) olarak girecek olanlar; bir kişinin aynı anda ya da aynı ya da farklı düzeyde iki tane geçerli b grubu puanı olamaz. Bu yüzden 2012 KPSS P94 puanlarının geçerliliği yaklaşık 3 hafta sonra 6 temmuz'da 2014 KPSS lisans sınavının yapılmasıyla sona erecektir. (Görüldüğü üzere bu adayların puanı 2 yıl dolmadan sona ermektedir. Çünkü bu adaylar yeni bir B grubu puana sahip olacaklardır.)

2014 KPSS Yerleştirme Sonuçları 

Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme sonuçları açıklandı.  ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin, "https://sonuc.osym.gov.tr"  adresinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Yerleştirme işlemine ait yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. 2014 yılı başından itibaren ÖSYM aday kayıt sisteminde, adaylara aynı düzeyde birden fazla eğitim bilgisi bildirme fırsatı verildi. Bu yerleştirme döneminde de ilk kez aynı düzeyde birden fazla eğitimi olan adaylara eğitimlerinin her birinden tercih yapma fırsatı sağlandı. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim