• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C

200 kişilik grup karakol inşaatını bastı!

200 kişilik grup karakol inşaatını bastı!
Hakkari'de sınır karakol inşaatına sızan 150-200 kişilik grup buradaki birliklere taşlı saldırıda bulundu.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, önceki gün, Hakkari Şemdinli Anadağ Köyü Yeşilova Mahallesi sınır hattı bölgesinde, 150-200 kişilik grup, hudut karakol inşaatı olan 804 rakımlı tepenin güneyine sızdı.

Grup, burada faaliyet yürüten birliklere taşlı saldırıda bulundu. Atılan taşlardan; 5 uzman çavuş, 1 astsubay hafif şekilde yaralandı. Yaralılara ilk müdahale revirde yapılırken, yaralı iki piyade uzman çavuş Çavuş Şemdinli Devlet Hastanesine sevk edildi.

Suriye sınırındaki bir başka olayda, Kilis Öncüpınar'da Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Şimşek Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Türkiye tarafında 6-7 aracın hat yoluna yanaşarak, Suriye tarafındaki 5-6 araca Kaçak malzeme aktarmaya çalıştığı tespit edildi.

Faaliyetin durdurulması için Mehmetçik tarafından havaya uyarı ateşi açılması üzerine Suriye tarafındaki araçlar geldikleri istikamete kaçtı. Türkiye tarafındaki araçlardan bir tanesinin ikazlara uymaması nedeniyle, tekrar uyarı ateşi açıldı. Açılan ateş sonucunda bir kişi, aracı tarlada bırakarak Türkiye istikametine yaya olarak kaçtı.

Jandarma İmdat Hattına yapılan ihbar üzerine bir kişinin sınır hattında vurularak omzundan yaralandığı belirlendi. Yaralının, Kilis Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesine sevk edidiği ve hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.

Ayrıca, Kilis Öncüpınar'da Hacıpaşa, Kıyıgören ve Üsteğmen Alim Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında dün, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen, yaklaşık 3 bin metre plastik boru ve 355 60 litrelik akaryakıt dolu bidon, önceki gün aynı bölgede 3 bin metre plastik boru, üç "köstebek" diye tabir edilen makine, 700 60 litrelik akaryakıt dolu bidon ve altı sal ele geçirildi.

 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim