• BIST 9474.29
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

20 yıldır atıl kalan Çorum Havaalanı Projesi yeniden gündemde

20 yıldır atıl kalan Çorum Havaalanı Projesi yeniden gündemde
20 yıl önce temeli atılan Çorum Havaalanı için yeniden umut doğdu.

20 yıl önce temeli atılan Çorum Havaalanı için yeniden umut doğdu. Yarım kalan projeyi tekrar gündeme getiren Çorum Valisi Ahmet Kara, devletin ve hayırsever işadamlarının desteğiyle havaalanı inşaatının tamamlanabileceğini söyledi.

1995 yılında projesi ihale edilen ve 1996 yılında yapımına başlanan Çorum Havaalanı inşaatı 1998 yılında durdu. Çorum-Ankara karayolu Organize Sanayi Bölgesi yakınlarında inşaat temel seviyesinde kaldı. Yüzde 22'si yapılan ve o yıldan itibaren tek bir çivi bile çakılmayan havaalanı projesi, 2002 yılında tamamen rafa kaldırıldı. Çorum'un hava ve demiryolu ihtiyacı ise her dönem en önemli ihtiyaç ve beklentilerin başında yer aldı. 2008 yılında Merzifon'a havaalanı açılmasıyla birlikte bu ihtiyaç kısmen karşılandı. Ancak uçuş saatleri ve Merzifon'a ulaşım sorunu Çorumluları memnun etmedi.

Havaalanı projesi Çorum'da son 20 yılda yapılan tüm seçimlerde de ilk gündem maddeleri arasında yer aldı. Son olarak 7 Haziran seçimlerinden önce siyasilerin verdiği Merzifon Havaalanı'na "Çorum" isminin ekleneceği müjdesi de sözde kaldı.

Çorum'un uzun yıllardır en büyük beklentisi olan havaalanı konusunu Çorum Valisi Ahmet Kara yeniden gündeme taşıdı. Havaalanı yapımı için İl Özel İdaresi'nin 600 dönümlük arsa tahsis ettiğini ifade eden Vali Kara, projenin atıl bir şekilde beklediğini kaydetti. Kara, 1996'da inşaatına başlanan ancak 2002'de rafa kaldırılan projeyle ilgili rapor hazırlattıklarını söyledi. Raporu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a sunduklarını belirten Kara, "Çorum'a Havaalanı yapılması için bir gayretin içine girdik. Merzifon havaalanına ulaşımın 8 kilometre kısaltılması için yol çalışması yapılacak. O yola harcanacak para ile Çorum havaalanının pistleri yapılabilir. Çorumlu işadamımız Ahmet Ahlatcı, devlet pistleri ve kuleyi yaparsa binayı kendisinin yapacağını söyledi. Hatta pisti doğalgazlı sistem ile alttan ısıtmalı bile yapmayı düşünüyor" dedi.

Gazetecilerin, projeyle ilgili başlatılan girişimin milletvekilleri tarafından nasıl karşılanacağını sorması üzerine Vali Ahmet Kara, şunları söyledi: "Başlattığımız çalışmayı milletvekillerinin bazıları ile paylaştık. Diğerleriyle de paylaşacağız. Onlar da destek verecektir. Eski Ulaştırma Bakanımız Lütfi Elvan, havaalanına soğuk baktığı için gündeme getirilmiyordu. Ancak Sayın Binali Yıldırım, projeyle ilgili konuşmamızda "getirin bakalım" deyince bizde çalışma başlattık. Yapabilirsek vekillerin de başarısı olacak. Ayrıca olumlu ya da olumsuz artık bu konuyu sonlandırmak istiyoruz. Yapılırsa havaalanına kavuşacağız. Olmaz ise eğer atıl durumda bekleyen 600 dönümlük arsayı Bakanlıktan tekrar alıp farklı bir alanda değerlendireceğiz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim