• BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

20 Yıl Sonra Yeniden Mavi Yolculuk

20 Yıl Sonra Yeniden Mavi Yolculuk
1950'lerde Azra Erhat, Sebahattin Eyüboğlu ve Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı) tarafından başlatılan ve kültür ağırlıklı bir gezi...

1950'lerde Azra Erhat, Sebahattin Eyüboğlu ve Cevat Şakir Kabaağaçlı (Halikarnas Balıkçısı) tarafından başlatılan ve kültür ağırlıklı bir gezi programı olan "Mavi Yolculuk", deniz ve sahillerdeki kültürel zenginliğin kültürel zeminde keşfi ve yeniden üretilmesini amaçlıyor ve bunu, dinlenme ve eğlenme olgularıyla gerçekleştirmeyi amaçlıyordu.

1990'lara kadar süren "Mavi Yolculuk" geleneği, sadece ticari bir şekle büründükten sonra kültürel bir organizasyon olma özelliğini kaybetmişti. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan "Mavi Yolculuk Platformu", 25-27 Ekim 2015 tarihlerinde geleneksel özellikleriyle Mavi Yolculuk'u yeniden başlatmanın ilk adımını attı. Bu etkinliğe, Sönmez Taner'in daveti üzerine, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Metinbilim Topluluğu mensubu İbrahim Yardımcı, Murat Acar, Esranur Terlemez, Tolga Ağbaba, Ali Çin, Gözdenur Tokmak, Abdurrahim Kavak, Mehmet Çetin, Sevda Çiftçier, Yağmur Taşdelen, Fatma Yaşadır ve İremnur Terlemez katıdı.

Geziye katılanlardan Ali Çin, Esranur Telemez, Mehmet Çetin, Gözdenur Tokmak ve Sevda Çiftçier, Metinbilim Enstitüsü Derneği ve Metinbilim Topluluğunun Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde ortaklaşa düzenledikleri "Mavi Yolculuk" panelinde, "Mavi Yolculuk"u başlatanlar hakkında bilgiler verdiler ve Mavi Yolculuk'un Bodrum ve civarına bir turizm zenginliği kattığını söylediler. Başta Halikarnas Balıkçısı olmak üzere Azra Erhat ve Sebahattin Eyüboğlu'nun Mavi Yolculuk felsefesini oluşturmaları üzerinde duran konuşmacılar, katıldıkları gezi süresince, çevre duyarlılığına dikkat çekmek üzere, Bodrum civarındaki sahillerde çevre temizlikleri yaptıklarını; zamanlarının büyük bir kısmını Mavi Yolculuk konusunda söyleşilerle geçirdiklerini, 3 gün boyunca teknede kitap okuyup denize girdiklerini ve Bodrum Denizciler Odası Meclis Başkanı Rüştü Tezcan'ın büyük ilgisiyle, eski günlerdeki gibi mavi yolculuk yaptıklarını açıkladılar.

Panele dinleyici olarak öğretim elemanları, konuya ilgi duyan vatandaşlar ve kalabalık bir öğrenci grubu katıldı.

20 Yıl Sonra Yeniden Mavi Yolculuk

20 Yıl Sonra Yeniden Mavi Yolculuk

20 Yıl Sonra Yeniden Mavi Yolculuk

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim