• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

20 milyon liralık sahte para operasyonu

20 milyon liralık sahte para operasyonu
İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, sahte para basan bir çeteye yönelik operasyon yaptı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, sahte para basan bir çeteye yönelik operasyon yaptı. Kalpazanların aslına yakın bastığı 50, 100, 200 liralık banknotları Güneydoğu ve Doğu ilerinde satacağı ve yüzde 15 karla toplam 20 milyon sahte para bastıkları tespit edildi. Operasyonda biri küçük yaşlı, olmak üzere 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, gelen bir ihbar üzerine harekete geçti. Yalova merkezli bir çetenin sahte para basarak piyasaya sürecekleri belirlendi. Mali polis, teknik ve fiziki takibe başladı. Çete üyeleri kendilerine Küçükçekmece'de aile süsü vererek bir apartman dairesi tutukları burada paraları imal ettikleri tespit etti. Mali polis, belirlenen adrese operasyon yaptı. Polis ekipleri, eve girdikleri sırada çetenin para basmaya devam ettiği polis kamerasına yansıdı. Evde bulunan 2'si kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Sahte para Doğu ve Güneydoğu illerine

Evde inceleme yapan ekipler, piyasaya sürülmek için hazırlanan 20 milyon lira para bulurken yaklaşık bir kilo esrar, 500 exstacy hap ve birçok yazıcı ele geçirildi. Polis ekipleri, evde yaptıkları incelemede bir sipariş defteri bulurken 100 milyon liralık sipariş aldığı belirlendi. Çetenin parayı bastıktan sonra Doğu ve Güneydoğu'da bulunan illerde piyasaya süreceği öğrenildi. Basılan 50, 100 ve 200 liralık banknotların aslına yakın olduğu sahte paraların, ATM ve para kontrol makinelerinden geçirebilmek için saç spreyi kullanıldığı tespit edildi. Polis ekipleri, ele geçirilen paraları incelenmek üzere Merkez Bankası'na gönderdi.

Gözaltına alınan yaşı küçük olan D. D. E. Çocuk şube Müdürlüğü'ne gönderilirken çete lideri M. A. G., Z. C. ve H. B. emniyette işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Cihan

20 milyon liralık sahte para operasyonu

20 milyon liralık sahte para operasyonu

20 milyon liralık sahte para operasyonu

20 milyon liralık sahte para operasyonu

20 milyon liralık sahte para operasyonu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim