• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

20 günlük Zeynep bebek, akciğer ameliyatı ile sağlığına kavuştu

20 günlük Zeynep bebek, akciğer ameliyatı ile sağlığına kavuştu
Bebeklerde nadir görülen akciğer büyümesi minik Zeynep'i 20 günlükken ameliyat masasına yatırdı.

Bütün riskler göze alınarak yapılan ameliyat sonrası Zeynep sağlığına kavuştu. Operasyonu gerçekleştiren Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Aydın Nadir, bu durumun bebeklerde 30 binde bir görüldüğünün altını çizdi.

Neslihan Solmaz (33), 9 Ağustos'ta üçüncü çocuğu Zeynep'i kucağına aldı. 5 kilo 200 gram olarak Turgut Özal Üniversitesi Hastanesi'nde dünyaya gelen Zeynep bebek önce enfeksiyon sıkıntısı var diye yeni doğan ünitesine alındı. Aradan yapılan tetkikler sonucunda minik Zeynep'de bebeklerde nadir görülen akciğer büyümesi teşhis edildi. 20 günlükken Solmaz ailesi bütün riskleri göze alarak kızlarının nefes almasına engel olan akciğerin alınmasına karar verdi. O anları anlatan anne Solmaz, kızına korkmadan sarılmak istediğini kaydetti. Solmaz, "Zeynep'imin nefes alması için son çare ameliyattı. Başka çare kalmadı. Bizde riskleri göze aldık. Akciğerindeki fazlalık alındı. 20 günlük olduğu için doktorlar da biz de risk aldık. Normalde bir ay ve bir buçuk aylık bebeklere yapılıyor. Şükür ki ameliyattan sağ çıktı" dedi.

AMELİYATA GİDERKEN AĞLADIM

Emzirme zamanlarında sadece kızını görebildiğini vurguladı. Kızlarının kardeşlerini doğduğu günden beri görmediğini ifade etti. Zeynep'in videoları ve fotoğraflarıyla avunduklarını belirtti. Solmaz, "Annemin dediği "Evladın olduğunda anlarsın" sözü kızımı ameliyata götürürlerken anladım. O zaman gizlice ağladım. Kardeşleri Zeynep'e kavuşmak için dua ediyor" ifadesini kullandı.

RİSK ALDIK

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Aydın Nadir, bu durumun bebeklerde 30 binde bir görüldüğünün altını çizdi. Ameliyatın genellikle 1 aylık ve üstü bebeklere uygulandığını kaydetti. Nadir, "Riskleri göze alarak yaptık. Çünkü solunum sıkıntısı vardı. Bir buçuk saat süren operasyonla sağlığına kavuştu " açıklamasını yaptı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim