• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

20 başarılı girişimci Londra’da yatırımcılarla buluşturacak

20 başarılı girişimci Londra’da yatırımcılarla buluşturacak
İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında desteklediği Invest Istanbul, 20 başarılı girişimciyi Kasım ayında...

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında desteklediği Invest Istanbul, 20 başarılı girişimciyi Kasım ayında Londra'da risk sermayesi ve melek yatırımcılarla buluşturacak.

İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle Şehir Teknoloji Transfer Ofisi öncülüğünde kurulan Invest Istanbul, 20 başarılı girişimciyi Kasım ayında Londra'da yatırımcılarla buluşturacak. İstanbul Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin proje ortağı olduğu; İTÜ Çekirdek, Girişim Fabrikası, Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi ve StartesHub'ın desteklediği Invest Istanbul, her yıl Avrupa'nın bir kentinde Türk girişimcilerle uluslararası yatırımcıları buluşturmayı planlıyor. Bu yıl Londra'da yapılacak London Demo Day için başvuruları almaya başlayan Invest Istanbul'a yenilikçi teknoloji ve hizmet modeline sahip girişimciler, teknoloji sahibi akademik girişimciler ve KOBİ'ler ile kadın girişimciler başvurabilir. 20 Nisan'a kadar yapılacak başvurular arasında kadın girişimcilere pozitif ayrımcılık yapılacak.

Invest Istanbul'un yenilikçi teknoloji ve yurtdışında ölçeklenebilecek inovasyon içeren girişimleri küresel düzeyde tanıtarak, değer oluşturmayı amaçlayan kar amacı gütmeyen bir platform olduğunu belirten Şehir Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü Önder Yılmaz, "Invest Istanbul olarak her yıl Avrupa'nın farklı bir kentinde girişimci-yatırımcı demo günü organize etmeyi planlıyoruz. Bu amaç doğrultusunda ilk yatırımcı günümüzü, bir İstanbul çıkarması olarak lanse ederek, Londra'da yapacağız. Bunun için başvuruları almaya başladık. Gelecek başvurular arasından seçilecek 30 başarılı girişimci için yurtdışından katılacak ve ülkemizdeki tecrübeli eğitmenler ve mentorlarla Londra pazarına hazırlayacağımız 6 haftalık bir hızlandırıcı eğitim programı düzenleyeceğiz. Tamamen ücretsiz olacak bu eğitim sonunda en iyi 20 startup'ı seçerek, Kasım ayında Londra'da risk sermayesi ve melek yatırımcılarla buluşturacağız. Eğitim ve Londra'daki tüm masrafları Invest Istanbul olarak biz karşılayacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim