• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

2. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi başladı

2. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi başladı
Karabük Üniversitesi İktisat Kulübü ev sahipliğinde 21 Nisan'a kadar sürecek olan 2. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi başladı.

Karabük Üniversitesi İktisat Kulübü ev sahipliğinde 21 Nisan'a kadar sürecek olan 2. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi başladı.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda açılışı yapılan kongreye KBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karakaya, İktisat Bölümü Başkanı ve İktisat Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bahar Aşçı, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Karakaya, toplumların çeşitli amaçları olduğunu söyleyerek, bu amaçların vazgeçilmezlerinin varlıklarını korumak ve refah düzeylerini yükseltmek olarak özetlenebileceğini ifade etti.

Bu amaçların başarılmasında en önemli etkenlerden bir tanesinin toplumun bilimsel bilgi birikiminin yükseltilmesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Karakaya, " Çünkü en büyük üretim faktörü bilgidir. Bilgi teknolojiye, teknoloji üretime, üretim satışa, satış finansmana dönüştüğünde toplumun kalkınması hızlı bir ivme gösterecektir" dedi.

Bilimsel bilgi birikiminin arttırılmasında makro ve mikro düzeyde her alanda yapılacak bilimsel çalışmaların öneminin son derece önemli olduğunun altını çizen Prof.Dr. Karakaya, "Bu bağlamda bilim yuvası olarak üniversitelerin var olan bilgiyi yaymanın yanı sıra yeni bilgi üretme ve bunu hayata sunma gibi görevleri de vardır. Bu bilgilerin toplumsal sorunlarını saptama ve bu sorunların çözümlerine dönük olması son derece önemlidir." ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Abdullah Karakaya konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

"Kongrenin gerçek toplumsal sorunlara değinmesi ve doğru çözüm önerileri getirmesi dolayısıyla toplumsal refaha katkı sağlaması bizim burada önemli beklentilerimizdendir. Bizim beklentimiz doğru sorunlara, doğru çözüm önerileri bulmaktır."

Kongrenin açılışında yer alan bir diğer konuşmacı İktisat Bölümü Başkanı ve İktisat Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Bahar Aşçı, Safranbolu Öğrenci Kongresinin fikir aşaması ve gerçekleşme sürecini paylaştı. Öğrencilerin kongreyi düzenlemek için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Aşçı, "Huzurunuzda hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmasının sonunda 21. yüzyılda en önemli ihtiyacın bilgi olduğunu söyleyen Aşçı, "Bilgi elimizdeki tek güçtür. Bilgiyi çoğaltmak için öğrenci arkadaşlarımız uğraştıklarında ben hiçbir zaman yorulmadım, hiçbir zaman bu iş olamaz diye düşünmedim." ifadelerini kullandı.

Kongrenin açılışında birer konuşma yapan İktisat Kulübü Başkanı Mert Tatlıtürk ve 2. Ulusal Safranbolu Ekonomi Öğrencileri Kongresi Başkanı Aslıhan Yokçay, kongrenin verimli geçmesi temennisinde bulunarak, katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kongrenin ilk oturumu Prof. Dr. Ali Fuat Ersoy başkanlığında yapıldı. Cumartesi gününe kadar devam edecek kongrede toplamda 6 oturumda 48 bildiri sunulacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim