• BIST 9744.01
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

2. Uğur Mumcu Satranç Turnuvası Başladı

2. Uğur Mumcu Satranç Turnuvası Başladı
Beşiktaş Belediyesi tarafından bu sene 2.'si düzenlenen Uğur Mumcu Anma Satranç Turnuvası başladı.

Beşiktaş Belediyesi tarafından bu sene 2.'si düzenlenen Uğur Mumcu Anma Satranç Turnuvası başladı. Turnuvanın ilk maçını ise Beşiktaş Belediye Başkanı Başkan Hazinedar ve Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Temsilcisi Rıza Öney oynadı.

Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, ölümünün 23. yılında Beşiktaş'ta adına düzenlenen satranç turnuvasında anılıyor. Beşiktaş Belediyesi'nin öncülüğünde bu yıl 2.'si düzenlenen Uğur Mumcu Anma Satranç Turnuvası, Mustafa Kemal Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Törene Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul Temsilcisi Rıza Öney ve birçok satranç sever katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kısa bir Uğur Mumcu belgeseli gösterildi.

Başkan Hazinedar yaptığı konuşmada, ülkemizde katledilen gazetecilerden en önemlilerinden bir tanesinin Uğur Mumcu olduğunu söyleyerek, "Ben üniversitedeyken öldürülmüştü. Bu gazetecilerin hiçbiri çok büyük mal varlıklarıyla, çok büyük nimetlerle buluşan insanlar değillerdi. Tek bir hedefleri vardı, aynı düşünmeyebiliriz onlarla ama birbirimize saygı göstereceğiz. Türkiye olarak biz bir aileyiz. Bu ailenin bütün değerlerine saygı göstereceğiz. Pasif saygı yerine zaman zaman aktif saygı göstereceğiz. Empati yapacağız. Tüm bunları karşılıklı interaktif ilişkiyi anlatan biraz saygılı olmayı, düşünmeyi anlatan önemli bir oyun satranç. Uğur Mumcu'nun düşünce tarzıyla, ülkeye aktarmak istediği analitik düşünce anlayışıyla çok örtüşen bir turnuva bu. Aydınlık bir geleceği ifade eden, önemli bir oyun satranç" dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Hazinedar ve TSF İstanbul Temsilcisi Öney satranç turnuvasının ilk maçını oynayarak turnuvayı başlattılar. Birçok satranç severin yarıştığı turnuvada heyecanlı dakikalar yaşandı. Çocuklarıyla birlikte gelen aileler dikkatle çocuklarını seyretti. Maçı kazanmamın heyecanını yaşayan 8 yaşındaki Tuna Erdem, "Kendimle gurur duyuyorum, performansımın da daha da ilerlemesini istiyorum. Birkaç yıldır oynuyorum" şeklinde konuştu.

Her yaştan yaklaşık 400 sporcunun katıldığı turnuvada, satranç severler 3 farklı kategoride zekalarını yarıştıracak. Dereceye giren sporculara Beşiktaş Belediyesi tarafından toplam 11 bin 500 TL ödül verilecek. Ödül töreni 31 Ocak 2016 Pazar akşamı saat 18.00'de yapılacak. Ödülleri Başkan Hazinedar kendisi takdim edecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim