• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

2 milyar dolar ihracat hedefi için Marble Fuarında önemli adım

2 milyar dolar ihracat hedefi için Marble Fuarında önemli adım
Dünyanın en büyük iki fuarından biri olan 23. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de ithalatçılarla, ihracatçıları bir araya...

Dünyanın en büyük iki fuarından biri olan 23. Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, İzmir'de ithalatçılarla, ihracatçıları bir araya getirdi.

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Türkiye milli katılım organizasyonunu üstlendiği ve dünyanın en büyük doğaltaş fuarı kabul edilen Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında, yaptığı kura çekimi ile tespit ettiği 55 ithalatçıyı hem İzmir'de ağırladı, hem de doğaltaş ihracatçılarıyla bir araya getirdi. Xiamen Fuarı sırasında dünyanın dört bir tarafından tespit edilen 55 ithalatçının yanı sıra Hindistan, Çin, Avustralya, İtalya, İsrail, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Azerbaycan ve Bulgaristan'dan ithalatçıları İzmir'de ağırladıklarını belirten Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Marble Fuarının ikinci günü ithalatçılarla, Türk doğaltaş ihracatçılarını buluşturduklarını, Türkiye'nin 48 ilinden gelen yüzlerce çeşit ve desendeki Türk doğaltaşlarını alıcıların beğenisine sunduklarını kaydetti.

"İhracatımız artacak"

Marble Fuarını Türk doğaltaş sektörünün bayramı olarak nitelendiren Kaya, "Bizim organizasyonumuz yanında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ Xiamen'den 200 ithalatçıyı İzmir'de ağırlıyor. Bizlerin organizasyonları dışında çok sayıda ülkeden ithalatçılar Marble Fuarı'na geldi. Bu sayede hem ihracat pazarlarımız çeşitlenecek, hem de ihracatımız artacak, 2017 yılı için ortaya koyduğumuz yüzde 20 ihracat artışını sağlayacağız" diye konuştu.

2017 ihracat hedefi 2 milyar doları aşmak

Ege Maden İhracatçıları Birliğinden alınan bilgiye göre, Türk doğaltaş sektörünün ihracatı 2016 yılında, 2015 yılına göre yüzde 5'lik azalışla 1 milyar 906 milyon dolardan 1 milyar 805 milyon dolara geriledi. Doğaltaş sektörü, 2017 yılında gerilemeyi durdurup artışa geçmeyi hedefliyor. Xiamen Fuarındaki başarılı ikili iş görüşmeleri ile umutlanan sektör, İzmir Marble Fuarında da beklentilerinin karşılığını buldu. Hedef 2017 yılı sonunda Türkiye'ye 2 milyar doların üzerinde döviz kazandırmak. Türkiye'nin doğaltaş ihracatında Çin 730 milyon dolarlık tutarla ilk sırada yer alırken, Çin'i 288 milyon dolarlık ihracatla Amerika Birleşik Devletleri, 119 milyon dolarlık doğaltaş ihracatı ile Suudi Arabistan takip etti. Türk doğaltaş sektörü, 2016 yılında, 174 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Marble Fuarının İzmir kent ekonomisine katkısı 100 milyon doları aşıyor

Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, doğaltaş sektörünün ihracat bağlantılarına ev sahipliği yaparken, İzmir'in kent ekonomisine de ciddi katkı sağlıyor. Fuar döneminde İzmir'deki oteller, restoranlar, araç kiralama, taksi, tercümanlık hizmetleri başta olmak üzere hizmet sektörlerinde Marble Bayramı yaşanıyor. İzmir Marble ve Teknolojileri Fuarı'nın İzmir ekonomisine katkısı 100 milyon doları aşıyor.

2 milyar dolar ihracat hedefi için Marble Fuarında önemli adım

2 milyar dolar ihracat hedefi için Marble Fuarında önemli adım

2 milyar dolar ihracat hedefi için Marble Fuarında önemli adım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim