• BIST 9084.03
  • Altın 2325.364
  • Dolar 32.3709
  • Euro 35.0299
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

2 Kişinin Ölümüne Yol Açan Alkollü Sürücüye 10 Yıl Hapis

2 Kişinin Ölümüne Yol Açan Alkollü Sürücüye 10 Yıl Hapis
Samsun'da yoldan çıkan otomobilin kaldırımdaki 1 asker ile 1 üniversite öğrencisinin ölümüne sebep olduğu kazada tutuklanan alkollü sürücü yargılandığı...

Samsun'da yoldan çıkan otomobilin kaldırımdaki 1 asker ile 1 üniversite öğrencisinin ölümüne sebep olduğu kazada tutuklanan alkollü sürücü yargılandığı mahkeme tarafından 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaza, Samsun'un Atakum ilçesi Atakent mevkisi Atatürk Bulvarı Televizyon İstasyonu Kavşağı'nda 5 Kasım 2015 tarihinde meydana gelmiş, Murathan C. idaresindeki 55 SJ 316 plakalı otomobil, yoldan çıkarak kaldırımdaki asker Onur Çakmak (22) ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan arkadaşı Nurullah Akkuş'a (21) çarparak ölümlerine yol açmıştı.

Kazada otomobilde bulunan Murathan C. ve Uğur K. de yaralanırken, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alınarak tutuklanan Murathan C. hakkında "bilinçli taksirle 2 kişinin ölümüne sebep olmak ve kendisiyle birlikte 2 kişinin de yaralanmasına sebep olmak" suçundan dava açıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın son duruşmasında 103 promil alkollü olduğu ileri sürülen Murathan C. kendini savunarak, "Olay gecesi arkadaşım Uğur K. ile buluştuk. Otomobil ile gezdik. Aracı Uğur kullanıyordu. Alkollü olduğu için aracı kullanamaz duruma gelmişti. Direksiyona ben geçtim. Bafra istikametine giderken bir anda gözlerim düştü, uyumuşum. Bir kadeh rakı içmiştim. Kesinlikle fazla içmemiştim. Ölenlerin ailelerinden özür diliyorum. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti Murathan C.'yi "bilinçli taksirle 2 kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

2 Kişinin Ölümüne Yol Açan Alkollü Sürücüye 10 Yıl Hapis

2 Kişinin Ölümüne Yol Açan Alkollü Sürücüye 10 Yıl Hapis

2 Kişinin Ölümüne Yol Açan Alkollü Sürücüye 10 Yıl Hapis

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim