• BIST 8884.22
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

2. etap mesire alanında çalışmalar devam ediyor

2. etap mesire alanında çalışmalar devam ediyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgut Özal Tabiat Parkı 2. etabı kapsamında yapılan mesire alanında çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülürken,...

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgut Özal Tabiat Parkı 2. etabı kapsamında yapılan mesire alanında çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülürken, bu alanın önümüzdeki yıl hizmete açılması hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıl çalışmalarına başlanan 60 dönümlük mesire alanı içerisinde, mini hayvanat bahçesi, akvaryum, havuz, gölet, doğal tabiat parkı, pergola, kır kahvesi gibi alanlar bulunuyor.

Başkan Çakır'dan inceleme

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yapılan düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. İnceleme gezisine, Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun ile birlikte ilgili daire başkanları, şube müdürleri ve basın mensupları da katıldı. Büyükşehir Belediyesi olarak, yeşil alanların artırılması noktasında çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten Başkan Çakır, bu çalışmalardan bir tanesinin Turgut Özal Tabiat Parkı olduğunu söyledi.

Turgut Özal Tabiat Parkının Malatya'nın çok önemli bir doğal yaşam alanı olduğunu kaydeden Başkan Çakır, "Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli yatırım yaptık. Turgut Özal Tabiat Parkı'nın 2. etabında yaptığımız mesire alanı toplamda 10 milyon lirayı bulacak. Böylece bu bölgede yaptığımız toplam yatırım ise 30 milyon lira civarında olacak. 2. etap mesire alanı içerisinde: Akvaryum, kuş bahçesi, hayvanat bahçesi gibi üniteler olacak. Gelişmiş ağaçlar ve değişik bitkiler dikeceğiz. Ailelerimiz çocuklarıyla buraya geldiklerinde doğal ortamı tanıyacaklar. Bu mesire alanının tamamlanmasıyla birlikte Turgut Özal Parkı daha ileri bir noktaya kavuşmuş olacak" ifadelerini kullandı.

Buraya yapılan yatırımlarla sadece Malatya'nın değil, bölgenin bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğini kaydeden Başkan Çakır, mesire alanında altyapının büyük oranda tamamlandığını, önümüzdeki yaz aylarında ise hizmete açılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

2. etap mesire alanında çalışmalar devam ediyor

2. etap mesire alanında çalışmalar devam ediyor

2. etap mesire alanında çalışmalar devam ediyor

2. etap mesire alanında çalışmalar devam ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim