• BIST 9524.59
  • Altın 2490.091
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.7328
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

2. Erciyes Mükemmellik Zirvesi sona erdi

2. Erciyes Mükemmellik Zirvesi sona erdi
Bu yıl 2'ncisi yapılan "Erciyes Mükemmellik Zirvesi', başarıyla tamamlandı.

Bu yıl 2'ncisi yapılan "Erciyes Mükemmellik Zirvesi', başarıyla tamamlandı.

19 Ekim'de kentte bulunan bir otelde gerçekleştirilen ve iş, sanat, akademi dünyasının önde gelen temsilcilerini buluşturan zirveye, Kayseri Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu, İstişare Kurulu Üyeleri katıldı.

KalDer tarafından ücretsiz sunulan sempozyumu toplamda yaklaşık 600 katılımcı izledi. İzleyenlerin çoğunluğu iş dünyasından olurken üniversite öğrencilerinin de katılım sağladı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu Pilavcı, yaptığı konuşmada değişimin önemine dikkat çekti. Başarıyı yakalamak ya da başarılarını sürdürmek isteyen şirketlerin, kurumların değişimi iyi yönetmek zorunda olduklarını dile getiren Buket Eminoğlu Pilavcı, "Başarının olmazsa olmaz koşulu sizlerin de çok iyi bildiği gibi sürekli gelişmedir. Bu da ancak değişimle sağlanabilir. Başarıyı yakalamak ya da sürdürmek isteyen kurum kuruluşlar değişimi iyi yönetmek zorundalar. Anadolu'daki gelişim ve büyümeye önem vereceğiz." diye konuştu.

Dijital değişimin baş döndürücü bir hızla ilerlediğine dikkat çeken KalDer Kayseri İstişare Kurulu Başkanı Murat Başyazıcıoğlu ise yaşadığımı çağda değişime karşı durmanın imkansız olduğuna işaret etti. Başyazıcıoğlu, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Değişimin hızlı olduğu ve bundan sonraki dönemde çok daha hızlı olacağı aşikardır. Sadece robotlardan oluşan fabrikalar, trafikte kendi kendine seyahat eden araçlar, günlük hayatımızda yapay zeka ile pek çok işimizi kolaylaştıracak robotlar, pek çok kamu hizmetinin dahi robotlarla veya otomasyonla sağlanabilecek olması, tüm bunların iş hayatımıza yansımaları… Bunlar olurken ve olacak iken Mükemmellik Modeli'nin özellikle vurguladığı gibi değişimi, tüm paydaşlar yani çalışanlar, müşteri, hissedar ve toplum için değer katmaya odaklı şekilde yürütmek çok daha kıymetli hale gelecektir."

Etkinlikte ayrıca KalDer'e yeni üye olan Turkuaz Seramik A.Ş. adına kurum Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya'ya , Epika Reklam Ajansı adına kurucu ortağı Mustafa Ateşmen'e ve Milenyum Metal adına Genel Müdürü Metin Kantarcı'ya Başkan Buket Eminoğlu Pilavcı tarafından rozetleri takıldı ve üyelik belgeleri taktim edildi.

Öte yandan Simfer adına Kalite Güvence Müdürü Ziya Turgay ve Turkuaz Seramik adına Yönetim Kurulu Başkanı Abidin Özkaya Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi'ne imza attılar.

Etkinliğin, "Tüm Paydaşlara Değer Katarak Değişim Yaratmak" başlıklı ilk oturumunda OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk ve LCWaikiki Yönetim Kurulu üyesi Necip Özçerkurumlarındaki sosyal sorumluluk projelerinden ve dijital çağa doğru geçişte değişimi yönetirken paydaşlarına nasıl değer kattıkları ile ilgili deneyimlerinden bahsettiler. Oturumu AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu yönetti.

'Endüstri 4.0" ve "Değişim Yönetimi" başlıklı ikinci oturumda ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven özellikle mükemmellik kavramı üzerinde durduğu bir konuşma yaptı. Siemens İcra Kurulu Üyesi ve Dijital Fab. Divizyon Direktörü Ali Rıza Ersoy ve BST Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürü Anıl Yılmaz Endüstri 4.0 kavramı, dijital çağ ve ülkemizde bu konulara yönelik yapılan çalışmaların ne seviyede olduğu ile ilgili bilgilerini paylaştı.

Etkinliğin son oturumunda ise tiyatro oyuncusu ve yönetmeni, sinema ve dizi oyuncusu Altan Gördüm teknoloji ve buna bağlı değişen toplum yapısı içinde sanat dünyasının nasıl evrildiği üzerine görüşlerini katılımcılarla paylaşırken özellikle oyunculuğa ilgisi olan öğrencilerle yaptığı interaktif uygulama salondakilere keyifli ve ilginç anlar yaşattı.

Etkinlik bitiminde tüm sponsorlara teşekkür plaketleri takdim edildi.

2. Erciyes Mükemmellik Zirvesi sona erdi

2. Erciyes Mükemmellik Zirvesi sona erdi

2. Erciyes Mükemmellik Zirvesi sona erdi

2. Erciyes Mükemmellik Zirvesi sona erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim