• BIST 9464.73
  • Altın 2488.762
  • Dolar 32.5953
  • Euro 34.7965
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

2 Bin Rakımda Çığ Tatbikatı

2 Bin Rakımda Çığ Tatbikatı
Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet Eğitim ve Hazırlık Çalışmaları kapsamında, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda "Çığda Arama ve Kurtarma...

Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Afet Eğitim ve Hazırlık Çalışmaları kapsamında, 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda "Çığda Arama ve Kurtarma Tatbikatı" düzenledi.

Ordu'nun gelişen potansiyeli göz önünde bulundurularak, kamu kurumlarının ve sivil toplum örgütlerinin afet durumlarında imkan ve kabiliyetlerini test etmek, eksik yönlerini gidermek amacıyla düzenlenen "Çığda Arama ve Kurtarma Tatbikatı"na, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü(UMKE), Telsiz Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC), Sağlık Arama ve Kurtarma Derneği (SAKE), Gençlik ve Spor Kulübü Arama ve Kurtarma Ekibi (RUSUMAT-4) ile ferdi olarak AFAD gönüllüleri katıldı.

Kabadüz ilçesinde bulunan 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nda 3 gün süren "Çığda Arama ve Kurtarma Tatbikatı" programının ilk bölümünde katılımcılara teorik olarak çığ eğitimi verildi. Teorik çığ eğitiminde karda kişisel ekipman bilgisi, konuşlanma, çığ bilgisine giriş, kar profilinin incelenmesi, çığ analizi, çığ bölgesi çalışma bilgisi, çığ altındaki personeli arama ve kurtarma, çığda ilk yardım, hazırlık ve intikal, kamp alanında konuşlanma, çığda arama kurtarma, çığda intikal, kayak eğitimi ve ilkyardım gibi konularda katılımcılara bilgiler verildi.

Ordu İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Çambaşı Yaylası'nda 6 ayrı ekibin katılımıyla düzenlenen tatbikatın son gününde ekipler, senaryo gereği çığ altında kalan 2 kişiyi kurtardı.

Düzenlenen çığ tatbikatında senaryoya göre İl Afet Acil Durum Müdürlüğü'ne Çambaşı Yaylası'nda 2 kişinin çığ altında kaldığı bilgisi geldi. Daha sonra hızla olay yerine hareket eden ekipler, çığ altında kalan 2 kişiye ulaştı. Tatbikat hakkında bilgi veren AFAD Müdürü Osman Işık, "Çığ tatbikatı eğitimlerimiz üç gün sürdü. İki gün boyunca teorik eğitimlerin verildiği tatbikatın son gününde senaryo gereği çığ sonrası kaybolan 2 kişinin arama ve kurtarmasını gerçekleştirdik. Gerçekleşen tatbikattaki hedefimiz; arama ve kurtarma potansiyelini öne çıkartmak, eksik yönlerimizi tespit etmek, ilimizde yaşanabilecek muhtemel çığ afetinde ekiplerin hazır ve eğitimli olmasını sağlamaktır. Bugün bunu başardığımızı düşünüyorum. Tatbikata katılan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Tatbikatı, Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Üsteğmen Yasin Kurt, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz ve İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Osman Işık izledi.

2 Bin Rakımda Çığ Tatbikatı

2 Bin Rakımda Çığ Tatbikatı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim