• BIST 9548.09
  • Altın 2497.112
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.543
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

2 Bin 600 Lirasına El Konulan Kadın Dilenci Gözyaşlarına Boğuldu

2 Bin 600 Lirasına El Konulan Kadın Dilenci Gözyaşlarına Boğuldu
Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından cami önlerinde yapılan denetimlerde yakalanan Suriyeli kadın dilencinin üzerinden 2 bin 600 lira...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından cami önlerinde yapılan denetimlerde yakalanan Suriyeli kadın dilencinin üzerinden 2 bin 600 lira para çıktı. Dilenci, nar bahçelerinde çalışarak kazandığını ileri sürdüğü parası için gözyaşı döktü. Parası zabıta ekipleri tarafından tutanakla el konulan ve kabahatler kanununa göre işlem yapılan dilenci serbest bırakıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri Muratpaşa, Müsellim, Soğuksu, Paşacami, Karakaş, Ulucami, Zerdalik Cami'nin önlerinde namaz çıkışlarında dilencilik yapanlara karşı denetim yaptı. Özellikle Cuma namazlarında ortaya çıkan dilenciler hakkında yasal işlem başlatılarak cezai işlem uygulandı. Zabıta amirliğine götürülerek haklarında tutanak tutulan dilencilere Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesilirken, dilencilerin üzerinden çıkan kağıt ve madeni paralara da el konuldu.

Zerdalilik Cami bahçesinden alınan Suriyeli 30 yaşındaki Fatma İbrahim de zabıta merkezine getirildi. Kadın zabıta tarafından üzeri aranan Suriyeli genç kadının üzerinden 2 bin 660 lira para çıktı. Zabıta ekiplerine parayı nar bahçesinde çalışarak kazandığını söyleyen genç kadın gözyaşlarını tutamadı. Dakikalarca zabıta ekiplerine dil döken Suriyeli sonuç alamadı. Hakkında işlem yapılan yaklaşık 15 dilenci daha sonra serbest bırakıldı.

2015'DE 688 DİLENCİ YAKALANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Muharrem Kavurgacı, 2015 yılında yaptıkları operasyonlarda 688 dilenciyi yakaladıklarını kaydetti.

Aynı dilenciyi birden fazla yakalamaları nedeniyle 6 binin üzerinde vaka oluştuğunu dile getiren Kavurgacı, "Bir dilencinin en kötü bölgede günlük yaklaşık 100 lira kazancı var. Bunu 30 ile çarptığınız zaman yaklaşık 3 bin lira para yapar. 3 bin lira geliri olan bir meslek sahibi bu mesleği bırakmaz. Burada bunların dilenmesine vatandaş olarak biz yardımcı oluyoruz. Bir taraftan şikayet ederken bir taraftan da yardımcı oluyoruz" dedi.

"GÜNLÜK KAZANÇ 100-200 LİRA ARASI"

Bir dilencinin günde 100 ile 200 lira arasında kazancı olduğunu aktaran Kavurgacı, "Birçoğu gelirken özel arabalarıyla geliyor dilendikleri bölgelere. Evleri ve arabaları var. Buna rağmen bazen vatandaşlar bizim zabıta ekiplerimize tepki gösteriyor. Garibandan ne istiyorsunuz, neden götürüyorsunuz? Vatandaşlarımızın da duygu sömürüsü yapanlara itibar etmemelerini istiyoruz. Biz destek verdikçe onlar bu işi bırakmayacak" diye konuştu.

"HAVALAR SOĞUYUNCA SURİYELİ AKINI"

Havaların soğuması ile birlikte Antalya'ya çevre illerden Suriyelilerin geldiğini ifade eden Kavurgacı, "Emniyetle birlikte yaptığımız çalışmada yaklaşık 100'ün üzerinde aileyi Antalya'dan uzaklaştırdık. Kamp bölgesine gönderdik. Son yapılan operasyonda Suriyeli dilencinin üzerinden 2 bin 660 lira çıktı. Bugün birçok ailenin geliri bu kadar değildir. Ama bunların üzerinde o kadar para var" diye konuştu.

"CEZALAR TAHSİL EDİLEMİYOR"

Yakalanan dilencilere idari yaptırım tutanağı uyguladıklarını dile getiren Kavurgacı, "İdari yaptırım uygulayıp para cezası vermek önemli değil. Bazıları üzerinde biriken parayı gelen başka birine veriyor. Üzerinde fazla para bulamıyorsunuz. Zabıta yakaladığında üzerinde para çıkmasın diye. Fazla para bulamamak onun o gün dilenemediği anlamına gelmiyor. Bu cezaların hiçbirini tahsil edemiyoruz. Çünkü bunların mekanı yok, adresi yok almak, istediğiniz zaman neyini alacaksınız? Kendi üzerinde hiçbir şeyi yok" ifadelerine yer verdi.

"MADDE BAĞIMLILARI HAYATA KAZANDIRILACAK"

Dilenciler arasında kadınların daha çok olduğunu vurgulayan Kavurgacı, "Kadınlar ellerinde çocukları ile daha kolay duygu sömürüsü yapabiliyorlar. Erkeklerin ise yüzde 50'ye yakını madde bağımlısı. Bağımlıların hayata kazandırılması için çalışma başlatıyoruz. Çünkü bağımlılar, madde parasını kazanabilmek için dileniyor. Biz bağımlıları tedavi edebilirsek, dilenci oranında ciddi bir azalma olacak" dedi.

2 Bin 600 Lirasına El Konulan Kadın Dilenci Gözyaşlarına Boğuldu

2 Bin 600 Lirasına El Konulan Kadın Dilenci Gözyaşlarına Boğuldu

2 Bin 600 Lirasına El Konulan Kadın Dilenci Gözyaşlarına Boğuldu

2 Bin 600 Lirasına El Konulan Kadın Dilenci Gözyaşlarına Boğuldu

2 Bin 600 Lirasına El Konulan Kadın Dilenci Gözyaşlarına Boğuldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim