• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması İçin Geri Sayım Başladı

2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması İçin Geri Sayım Başladı
İhlas Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bestami Yazgan Şiir Yarışması için eser gönderim süreci başladı.

İhlas Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bestami Yazgan Şiir Yarışması için eser gönderim süreci başladı.

Gençlerin şiiri sevmesi ve genç şairlerin cesaretlendirilmesi amacıyla düzenlenen 2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması'na, İstanbul'daki okullarda eğitim gören lise öğrencileri katılabiliyor. İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Nar Yayınları'nın destekleriyle yapılacak yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin, şiirlerini 15 Nisan 2016 tarihine kadar yarisma@ihlaskoleji.com adresine göndermeleri gerekiyor.

BU YIL YARIŞMANIN TEMASI "İSTANBUL'

Bu yıl teması "İstanbul" olan yarışmada ilk 10'a giren eserler, yapılacak değerlendirme sonucunda 27 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak. Yarışmanın ödül töreni ise 4 Mayıs 2016 tarihinde İhlas Okulları Bahçelievler Kampüsü'nde gerçekleşecek. Yarışmada ilk üçe giren öğrencileri çeşitli ödüller bekliyor. Birinci olan şiirin sahibine 2 bin 500 liralık, ikinci olan öğrenciye bin 500, üçüncü olan öğrenciye ise bin liralık para ödülü verilecek. Ayrıca yarışmada ilk 10'a giren öğrencilere Bestami Yazgan'ın 4 şiir kitabı hediye edilirken, yarışmanın destekleyicilerinden olan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de ilk 10'a giren öğrencilere istedikleri iki kişi ile birlikte big bus araçlarıyla bir günlük İstanbul turu hediye edecek. Yine ilk 10'a giren öğrencilere İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün sınırlı sayıda basılmış "İstanbul" kitabı verilecek.

"EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDERİM"

Hem şiir hem de çocuk edebiyatı alanında eserler veren, aynı zamanda İhlas Okulları'nda öğretmen olarak görev yapan Bestami Yazgan, yarışma öncesinde duygularını şu şekilde anlattı:

"İnsanın hayattayken böyle bir hadiseye tanık olması anlatılamayacak kadar güzel bir duygu. Bu yarışma için çaba gösteren başta İhlas Okulları olmak üzere, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne, Nar Yayınları'na ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim