• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması İçin Geri Sayım Başladı

2. Bestami Yazgan Şiir Yarışması İçin Geri Sayım Başladı
İhlas Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bestami Yazgan Şiir Yarışması için eser gönderim süreci başladı.

İhlas Okulları tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Bestami Yazgan Şiir Yarışması için eser gönderim süreci başladı.

Gençlerin şiiri sevmesi ve genç şairlerin cesaretlendirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmaya İstanbul'daki okullarda eğitim gören lise öğrencileri katılabilecek.

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Nar Yayınları'nın destekleriyle yapılacak yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerin, şiirlerini 15 Nisan 2016 tarihine kadar yarisma@ihlaskoleji.com adresine göndermeleri gerekiyor.

Teması "İstanbul" olan yarışmanın değerlendirme sonucunda ilk 10'a giren eserler 27 Nisan 2016 tarihinde duyurulacak. Yarışmanın ödül töreni 4 Mayıs 2016 tarihinde İhlas Okulları Bahçelievler kampusünde gerçekleşecek.

Yarışmada ilk üçe giren öğrencileri çeşitli ödül bekliyor. Birinci olan şiirin sahibi 2500 liralık ödülün sahibi olurken, ikinci olan öğrenciye 1500, üçüncüye 1000 lira para ödülü verilecek.

Ayrıca yarışmada ilk 10'a giren öğrencilere Bestami Yazgan'ın dört şiir kitabı hediye edilirken, yarışmanın destekleyicilerinden olan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de ilk 10'a giren öğrencilere istedikleri iki kişi ile birlikte big bus araçlarıyla bir gün İstanbul turu hediye edecek.

Yine ilk 10'a giren öğrencilere İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün sınırlı sayıda basılmış İstanbul kitabı verilecek.

Şiir ve çocuk edebiyatı alanında eser veren ve İhlas Okullarında öğretmen olarak görev yapan Bestami Yazgan, yarışma öncesinde duygularını şöyle anlattı: "İnsanın hayattayken böyle bir hadiseye tanık olması anlatılamayacak kadar güzel bir duygu. Bu yarışma için çaba gösteren başta İhlas Okulları olmak üzere, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, Nar Yayınlarına ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim